Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!

Cupcakes maken: Waarom verkleuren mijn bakvormpjes tijdens het bakken?

Waarom verkleuren mijn bakvormpjes tijdens het bakken?

Geen reacties


Gebruik altijd vetwerende bakingcups of strooi wat rijst in het muffinblik.

Deze Tips & Technieken delen:
Pinterest

Dit is zo ontzettend vervelend, dan koop je bakingcups met een geweldig leuk, lief, stoer of mooi motiefje wat helemaal past bij het thema dat je gekozen hebt voor bijvoorbeeld een verjaardag.

Vervolgens ga je de cupcakes bakken, en wanneer je ze uit de oven haalt, is het motiefje weg!

De voornaamste reden voor het verdwijnen van dat leuke motiefje is vet.

Tijdens het bakken onstaat er een laagje vet rondom de cupcake en deze nestelt zich op de bodem van de bakingcup, tijdens het bakproces absorbeert het vet het motiefje.

Je moet er altijd voor zorgen dat je bakingcups aanschaft  die gemaakt zijn van een extra zware kwaliteit vetvrij papier, van nature vetwerend zijn en gekleurd zijn met voedselveilige inkt.

Hierdoor zorg je ervoor dat het motiefje op de bakingcups mooi en helder blijft tijdens het bakken

Mocht je nu thuis nog een hele set bakingcups hebben van een mindere vetwerende kwaliteit, schep dan in elk kuipje van je muffinblik een theelepel rijst en plaats op het laagje rijst je bakingcup. De rijst zat tijdens het bakken het meeste vet absorberen en daardoor zal het motiefje niet helemaal verdwijnen.

In onze webshop verkopen wij bakingcups van House of Marie deze cupcake bakvormpjes worden in Nederland gemaakt en voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Bekijk anders ook eens de foto’s van onze cupcakerecepten, wij bakken al onze cupcakes en muffins in cupcake papiertjes van House of Marie en de kleuren blijven altijd even fris en helder.


Geef een reactie