Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!

Cupcakes maken: Waarom moet het bloem gezeefd worden?

Waarom moet het bloem gezeefd worden?

Geen reacties


In deze baktip leggen wij uit waarom je het bloem altijd even moet zeven.

Deze Tips & Technieken delen:
Pinterest

Bij bijna al onze recepten staat het als een van de eerste stappen, zeef je bloem en de bakpoedertjes.

Maar waarom moet het bloem eerst even gezeefd worden?

Nou eigenlijk omdat het eindresultaat veel beter zal zijn dan wanneer je je bloem niet zeeft.

Je zeeft de ingrediënten (bloem, bakpoeder, baksoda, cacapoeder, etc) om deze luchtiger te krijgen. waardoor de baksels ook veel luchtiger zullen worden.

De bloem die je koopt zit vaak straks in zijn verpakking, omdat de fabrikant tijdens het verpakken van de bloem, deze nog even aanstampt, Dit doet de fabrikant uit economisch oogpunt, een kilo bloem past dan in een kleinere verpakking , waardoor er  meer verpakkingen in een overdoos kunnen, meer dozen op een pallet, meer pallets in de vrachtwagen etc. En wij als consument niet zo heel veel voor de patentbloem hoeven te betalen!

Maar doordat de bloem tijdens het verpakken wordt aangestampt verdwijnt de lucht en onstaan er vaak klontjes in de bloem.

Wanneer je de bloem zeeft haal je alle klontjes en kleine troepjes uit het bloem en wordt de bloem weer heerlijk luchtig.

MeelzeefIn onze webshop Het Zoete Warenhuis verkopen wij een super ideale meelzeef met handig knijpmechanisme, hierdoor zeef je zonder moeite en knoeien bloem of poedersuiker! Een mooie RVS meelzeef voor slechts €9,95


Geef een reactie