Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!

Cupcakes maken: Waarom laat de baking cup los?

Waarom laat de baking cup los?

Geen reacties


Waarom laten de papieren cupcakevormpjes los wanneer de cupcakes volledig afgekoeld zijn?

Deze Tips & Technieken delen:
Pinterest

Waarom laten de papieren cupcakevormpjes los wanneer de cupcakes volledig afgekoeld zijn?

Het gebeurt redelijk vaak dat de bakvormpjes loslaten en er zijn verschillende oorzaken voor dit kleine probleem. Vocht en stoom zijn tijdens de bereiding van cupcakes vijand nummer een.

Zodra je de cupcakes na het bakken uit de oven haalt, onstaat er vanwege de hitte in de cupcake stoom. Wanneer je de cupcakes direct na het bakken uit het muffinblik haalt,  kan de plotselinge verandering in temperatuur voor condensatie zorgen, waardoor de bakingcup loslaat, maar wanneer je de cupcakes te lang in het muffinblik laat zitten onstaat er ook condensatie waardoor de bakingcup ook los kan laten.

Meestal schrijven wij in onze recepten dat je de cupcakes na het bakken buiten de oven, maar in het muffinblik 5 tot tien minuten moet laten afkoelen, daarna plaats je de cupcakes op het afkoelrooster om ze volledig te laten afkoelen.

Terwijl ze afkoelen kun je het beste ook gewoon van de cupcakes afblijven, want door er aan te zitten tijdens het afkoelen kan de bakingcup ook loslaten.

Te veel vocht in je beslag zorgt er ook voor dat je bakingcups los gaan laten, zorg altijd voor een mooi uitgebalanceerd beslag.

Ook zullen de bakingcups loslaten wanneer je de cupcakes luchtdicht in een vershouddoosje bewaart wanneer de cupcakes nog niet volledig afgekoeld zijn, ook dan zal door condensatie de bakingcup los gaan laten.

En als laatste, slechte kwaliteit bakingcups, tegenwoordig hebben veel budgetwinkels bakingcups in hun assortiment, super natuurlijk wanneer je gezellig een middagje met de kids cupcakes wilt bakken,

maar wanneer de kids hun prachtige baksels de volgende dag ook aan opa en oma willen laten zien en trakteren, is al het moois er vaak al af, doordat de bakingcups los zijn gelaten. En dat is natuurlijk ongelofelijk jammer.

Het tijdschrift Mjamtaart nam een aantal jaar geleden de proef op de som en testen heel veel bakingcups! Als beste kwamen de bakingcups van House of Marie uit de bus!

De bakvormpjes van House of Marie zijn van de allerbeste kwaliteit, ze laten geen vet door en behouden hun kleur!

Bakken is in feite een scheikundig proces en net als bij de wetenschap moeten alle factoren in balans zijn, een goed beslag, juiste timing en beste bakvormpjes.

Wees niet teleurgesteld wanneer het niet gelijk lukt en je weet wat ze zeggen, oefening baart kunst. Of in dit geval oefening bakt kunst!


Geef een reactie