Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!

Cupcakes maken: Boter raspen wanneer deze niet op kamertemperatuur is

Rasp je boter als deze niet op kamertemperatuur is

1 reactie


Ben je vergeten de boter uit de koelkast te halen? Geen nood met dit handige baktrucje.

Deze Tips & Technieken delen:
Pinterest

Bij bijna elk recept staat het wel, zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Wanneer alle ingredienten dezelfde temperatuur hebben, zullen ze beter met elkaar vermengen.

Het is ons allemaal wel eens overkomen. Je begint met bakken en dan realiseer je je dat de boter nog in de koelkast staat.

Meestal moet je de boter minstens twee uur voor je gaat bakken uit de koelkast halen , zodat de boter zacht en op kamertemperatuur is wanneer je gaat bakken, maar wat als je dit nu vergeten bent?

Uiteraard kun je de boter zacht maken door deze langzaam in de magnetron op te warmen. Over deze baktip lees je >hier< meer!

Je kunt de boter ook in een handdoek wikkelen en even op de verwarming leggen, moet je de boter alleen niet vergeten natuurlijk ;-)

OF! je gebruikt dit handige baktrucje.

Rasp de harde boter. Wanneer de boter koud en hard is kun je deze gemakkelijk vasthouden en raspen. Rasp het hele stuk boter met de grove rasp en weeg daarna de benodigde hoeveelheid boterrasp af.

De kleine botersliertjes zullen nu heel gemakkelijk met de rest van de ingredienten vermengen.

Heel veel bakplezier!


Een reactie op “Boter raspen wanneer deze niet op kamertemperatuur is”

  1. Arne van Onck zegt:

    Goeie tip

Geef een reactie