Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!

Cupcakes maken: Waar kan ik het beste mijn cupcakes of muffins in bakken?

Bakvormen voorbereiden

2 reacties


Wat is de beste manier op cupcakes of muffins te bakken? In deze tip leggen wij dat uit.

Deze Tips & Technieken delen:
Pinterest

Wat is de beste manier op cupcakes of muffins te bakken? In deze tip leggen wij dat uit. Er zijn drie verschillende manieren waarop je het beste cupcakes of muffins kunt bakken.

Materialen

Bakken in zwart of zilveren bakblik?

Als je een bakblik gaat kopen, let dan op de kleur van het blik.

Het beste resultaat krijg je in een glimmend, zilverkleurig bakblik.

Zwarte bakblikken absorberen de warmte waardoor het handig kan zijn om de oventemperatuur 10-15 graden lager te zetten dan aangegeven in het recept.

Bakken in een zilver bakblik

De verschillende mogelijkheden

Papieren of aluminium cupcakevormpjes in een metalen muffinblik

Plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren of aluminium cupcakevormpje. Deze vormpjes geven de cupcake een mooie geribbeld uiterlijk en de vormpjes zorgen er voor dat de cupcakes niet uitdrogen.

Bakingcups

Zonder papieren of aluminium bakingcups in een metalen muffinblik

Zelfs blikken met een antiaanbaklaag hebben wel een kleine voorbereiding nodig. Vet de vakjes van het blik in met een klontje boter op spuit het blik in met een bakspray. Voor het beste resultaat strooi je na het invetten, wat bloem in de vakjes en houdt je het blik daarna even op de kop boven de gootsteen, om het overtollige bloem eruit te kloppen.

Invetten

Siliconen cupcakevormpjes of siliconen muffinvormen

Deze ovenvaste en flexibele cups met hun unieke vormen en spannende kleuren, zijn ideaal voor het bakken van cupcakes, de cups zijn makkelijk van de gebakken cupcakes te verwijderen en ze afwasmachinebestendig. We raden je aan om de cups met een bakspray in te vetten voor het bakken. Zet de siliconen vormen altijd op een bakplaat! Let wel op de baktijd, deze kan langer zijn dan in een metalen blik omdat metaal de warmte beter geleid.

Siliconen bakingcups


2 reacties op “Waar kan ik het beste mijn cupcakes of muffins in bakken?”

 1. Inge zegt:

  Ik wil mini cupcakes bakken maar heb alleen papieren vormpjes en geen blik. Kan het ook zonder blik??

  • Hallo Inge,

   Voor het bakken van (mini) cupcakes is een muffinblik toch wel essentieel. Het cupcake- of muffinbeslag is natuurlijk vochtig, dus wanneer je de (mini) bakingcups vult met beslag terwijl deze niet in de kuipjes van een muffinblik staan, zullen je cupcakes of muffins door het vocht in het beslag niet omhoog rijzen en bakken, maar juist inzakken en plat gebakken worden.

   Lieve groetjes

   Marie-Louise

Geef een reactie