Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Cake Pops- Koninginnedag

Koningsdag Cakepops

Bijgewerkt op

Feestelijke cakepops maken!
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

75 minuten

120 minuten

30 cakepops

Wat heb je nodig om Koningsdag Cakepops te maken?

Ingrediënten

Fijne cake

  • 200 gram Zachte roomboter (ongezout)
  • 200 gram Witte basterdsuiker
  • 10 gram Vanillesuiker
  • 4 eieren (op kamertemperatuur)
  • 200 gram Cakebloem
  • snufje zout

Vanille botercreme

  • 125 gram Crisco
  • 125 gram Zachte roomboter
  • Vanille smaakstoffen
  • 2 cup Poedersuiker (gezeefd) (220 gram)
  • 2 el Halfvolle melk (op kamertemperatuur)

Candy coat

Materialen

Cake

Botercreme

Hoe maak je Koningsdag Cakepops?

  • Cake bakken

    1. Verwarm de oven voor op 160*C en vet het bakblik in met een klein beetje bakspray.

      Als je olie gebruikt om het bakblik mee in te vetten, dan moet je het bakblik ook nog even bestuiven met wat bloem.

       
    2. Mix op een gemiddelde snelheid in 10 minuten de boter, suiker, vanillesuiker en het zout tot een romige massa.

       
    3. Mix vervolgens een voor een de eieren door de romige boter, waarbij je er voor zorgt dat je het volgende ei pas toevoegt zodra de vorige volledig is opgenomen door de botermassa.

       
    4. Spatel de cakebloem in drie keer door de botermassa.

       
    5. Schenk het beslag in het ingevette cakeblik en bak de cake gaar en goudbruin in 75 minuten.

       
    6. Laat de cake de eerste 10 minuten na het bakken buiten de oven , maar in het blik afkoelen, daarna kun je de cake op een bord in de koelkast volledig laten afkoelen.

       
  • Botercreme maken

    1. Bereid de boterecreme volgens ons heerlijke vanille botercreme recept.

       
  • Cakepops maken

    1. Verkruimel in een mengkom de afgekoelde cake en spatel hier steeds wat van de botercreme doorheen, totdat je een mooie mix van cakekruimels en botercreme hebt.

      Bekleed de bakplaat met het bakpapier en draai van de mix kleine balletjes en leg deze op het bakpapier en plaats ze 2 a 3 uur in de koelkast.

       
    2. Smelt de oranje chocolade in de handige chocoladesmelter

      Dip een lolliestokje in de oranje chococlade en prik deze in de cake-bal, herhaal dit bij alle cake-ballen en plaats ze weer even (15 min.) in de koelkast.

      Zo hardt de oranje chocolade snel uit en blijft het lolliestokje goed zitten.

       
    3. Dip en draai de cake-balletje op de stokjes een voor een door de oranje chocolade, tik voorzichtig met het stokje op de rand van het kommetje om het teveel aan chocolade af te tikken.

       
    4. Zet de oranje cakepops in het stuk piepschuim en laat de chocolade laag uitharden.

       
    5. Zodra de oranje chocolade laag uitgehard is kun je de cakepops voorzien van een mooie strikje

       

       

Categorie:Pushcakes & Cakepops

Smaken:

Bron/Foto: Moore Than Cupcakes

6 reacties op “Koningsdag Cakepops”

  1. Kimberly zegt:

    Hoeveel cakepops kun je ongeveer met dit recept maken?

    Groeten Kimberly

  2. Kimberly zegt:

    En zijn candymelts eigenlijk gewoon gekleurde chocolade? (Waar smaakt het naar?)

    Groeten Kimberly

  3. Hedy Huskens-Caus zegt:

    Kun je reeds gesmolten candy melts weer opnieuw laten smelten en hoe hou ik ze langer vloeibaar?
    Dit i.v.m cakepops maken in een lagere school klasje.
    Groetjes Hedy

    • Hallo Hedy

      Candy melts kun je gewoon opnieuw laten smelten.

      Giet de overgebleven gesmolten candy melts uit op bakpapier en smeer het dun uit.
      laat de chocolade vervolgens goed drogen en breek de uitgeharde candy in stukjes.
      Stop deze stukjes in een goed afsluitbaar doosje, (niet in de koeling bewaren)

      Smelt de chocola au bain marie of in de magnetron. Doe dit heel rustig. Zet magnetron op 350 watt en de chocola eerst 1 minuut erin, dan roeren en vervolgens weer 30 seconden in de magnetron, roer alles goed door en doe het weer 30 seconden in de magnetron. Net zolang totdat alle stukjes zijn gesmolten.

      Plaats het schaaltje met gesmolteb chocola in een ijzeren schaaltje gevuld met heet water.
      Op deze manier blijft de chocola lang genoeg vloeibaar.
      Pas op dat er geen water in de candy terecht komt, je kunt anders de chocola weggooien.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie