Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Kaneel Muffin

Kaneel Muffin

Bijgewerkt op

Heerlijke kaneel muffins
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

18 minuten

61 minuten

11 muffins

Heerlijke kaneel muffins voor een luie zondagochtend!

Wat heb je nodig om Kaneel Muffin te maken?

Ingrediënten

Muffins

  • 2 cup Cakebloem (250 gram)
  • 2 tl Bakpoeder
  • 1/2 tl Baksoda (Natriumbicarbonaat)
  • 1/2 tl Zout
  • 1 tl Gemalen kaneel
  • 1/2 cup Suiker (100 gram)
  • 1/2 cup Bruine suiker (110 gram)
  • 1 Ei (maat L)
  • 3 el Plantaardige olie
  • Vanille smaakstof
  • 3/4 cup Karnemelk (180 ml)

Topping

  • 1/4 cup Bruine suiker (55 gram)
  • 1/2 tl Gemalen kaneel

Materialen

Hoe maak je Kaneel Muffin?

  • Muffins bakken

    1. Verwarm de oven voor op 200*C en plaats 11 cupcake papiertjes in de vakjes van het muffinblik.

       
    2. Zeef in de beslagkom de bloem, bakpoeder, baksoda, zout en kaneel bij elkaar.

       
    3. Klop met de garde in de andere beslagkom de suiker en eieren door elkaar tot een gladde massa.

       
    4. Mix de olie en vanille smaakstof door de ei-massa en voeg al mixend in 2 tot 3 keer het bloem-mengsel afgewisseld met de karnemelk toe .

       
    5. Roer in het kleine schaaltje de laatste bruine suiker en kaneel door elkaar.

       
    6. Vul de cupcake vormpjes voor de helft met beslag en strooi over elk muffin-beslagje een theelepel van het bruine suiker/kaneel mengsel.

       
    7. Bak de muffins gaar en goudbruin in 15 tot 18 minuten.

       
    8. Laat de muffins afkoelen op een rooster.

       

Categorie:Muffin Recepten

Smaken: ,

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

10 reacties op “Kaneel Muffin”

  1. Griet zegt:

    Heerlijk… een lekkere subtiele kaneel smaak…
    doordat ik mini-muffin silicone vormen gebruikte, moest ik een beetje experimenteren met de baktijd… ze waren een beetje droog, maar met een lekker tasje thee heerlijk… bedankt voor het leuke receptje

    GRIETjes

  2. Miss Baksel zegt:

    Hallo Griet,

    Jammer dat ze door het experimenteren van de baktijden een beetje droog geworden zijn, maar inderdaad met een kop thee komt het weer helemaal goed!

    Op onze technieken pagina hebben wij onder het kopje:

    Cupcakes Maken

    Een techniek die heet >>Hoeveelheden, Temperaturen en Baktijden<<

    Wellicht heb je daar de volgende keer iets aan.

    Lieve groetjes

    Marie-Louise

  3. Iris zegt:

    Net de muffins gemaakt, jamjamjam! Ze zijn net zo lekker als ze er uit zien!
    Ik had wel meer beslag dan de 11 uit t recept, heb er 20 uit kunnen halen.
    Ze waren ook wel iets aan de droge kant, bij 15 min op 175*C.
    Maar ik vond het niet echt storend, het knapperige laagje suiker/kaneel bovenop maakt het helemaal goed.

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo Iris,

      Ik heb jouw foto zojuist geplaats in de lezersgallery en onderaan dit recept.

      Je muffins zien er fantastisch uit!

      Wat zou kunnen is dat de temperatuur net iets te warm is geweest, in een hete lucht oven moet je deze muffins bakken op 170*C

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  4. Lisa Altena zegt:

    Is het gebruiken van baksoda een voorwaarde voor het slagen van dit recept. Ik wil graag morgen muffins maken, maar dan kan ik geen baksoda meer aankomen. Kan ik bijvoorbeeld ook meer bakpoeder gebruiken ervoor in de plaats?
    Groetjes Lisa

    • Marie-Louise zegt:

      Hallo Lisa,

      Bakpoeder is een mengsel van natriumbicarbonaat (zie hier onder) en citroenzuur of wijnsteen (zie onder baksoda). Eventueel nog iets als maizena om klonteren/reageren tegen te gaan. Het werkt gewoon hetzelfde als de natriumbicarbonaat, alleen hoef je niet nog zelf te zorgen voor het zure. Soms een voordeel, want lekker makkelijk. Soms een nadeel, want als de ingrediënten al van zichzelf zuur zijn kan je mengsel te zuur worden in welk geval je dus beter natriumbicarbonaat (baksoda) gebruikt of een combinatie van die twee. 

      Baksoda wordt gebruikt als rijsmiddel in deeg en beslag. Reageert samen met zuur dat je ook toevoegt, bijvoorbeeld in de vorm van karnemelk, azijn, citroensap etc en produceert dan belletjes koolzuurgas. Door dit proces worden je cupcakes luchtig en fluweel zacht. 

      Ik weet niet of je een DA drogist bij jou in de buurt hebt, maar deze verkoopt maagzout in een klein groen doosje, dit is pure natrium bicarbonaat wat baksoda eigenlijk is.

      Google even maagzout van Gimborn voor een plaatje van het product!

      Mocht het nu allemaal niet lukken, maak dan onze verse bosbessen muffin recept, (zonder bosbessen) met kaneel!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  5. Anita zegt:

    Hoi Marie-Louise,

    Ik heb nog nooit een cupcake of een muffin gebakken en daar moest maar eens verandering in komen. Het is gelukkig niet moeilijk om op je site terecht te komen. Die ziet er inspirerend en gepassioneerd uit. Top!

    Wel heb ik een vraag: ik zie dat je in gerechten de cups-maat gebruikt, naast de ons bekende theelepels/eetlepels. Ik heb in de VS gewoond, dus een setje cups heb ik standaard in de keukenla, maar hanteer je bij theelepels een naar Nederlandse maatstaven omgezette maat of is het een tekstvertaling van het Amerikaanse teaspoon/tablespoon?
    Dat verschilt nogal.
    Ben benieuwd naar je reactie. Groet en ga zo door! Anita

    • Hallo Anita,

      Dank je wel voor het super complimentje over onze recepten site!

      Het klopt dat wij gebruik maken cup eenheden, wij proberen zoveel mogelijk de originele CUPcake recepten aan te houden.
      Nu is dat voor jou dan meteen een koud kunstje omdat je een cupmaten set in de la hebt liggen. :-)

      Op onze Tips & Technieken pagina vind je een omrekentabel voor de Cup Hoeveelheden en ook een voor de maatlepel hoeveelheden.

      Al onze recepten zijn aangepast aan de cupmaten en maatlepel sets die wij verkopen in onze webshop.
      Deze zijn van het bekende Amerikaanse merk Wilton.

      Ik wens je alvast veel kijk- en leesplezier op onze site en veel bakplezier in jouw keuken!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  6. Afke zegt:

    Ik heb het met gewone bloem en magere melk gemaakt en dat was zo lekker!! Ik ga het snel nog een keer maken, maar dan precies volgens recept, om te proeven hoe dat vergelijkt. :)

Geef een reactie