Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Lente Cupcakes met Marshmallowbloemen

Lente Cupcakes

Bijgewerkt op

Maak samen met de kinderen 12 schattige bloemen cupcakes!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

25 minuten

60 minuten

12 cupcakes

Wat heb je nodig om Lente Cupcakes te maken?

Ingrediënten

  • 4 Eieren
  • 150 gram Witte basterdsuiker
  • 100 ml Room
  • 150 gram Zelfrijzend bakmeel (2x gezeefd)
  • Snufje zout
  • 125 gram Zachte roomboter
  • 1 tl Smaakstof naar keuze

Materialen

Hoe maak je Lente Cupcakes?

  • Cupcakes bakken

    1. Verwarm de oven voor op 120°C. (heteluchtoven)
      Vet de losse siliconen cupcakevormpjes in
      Mix de boter op een gem. snelheid tot een luchtige massa en voeg vervolgens al mixend de suiker toe.

      Mix de boter en suiker nu minstens 7 minuten tot een licht en luchtige crème ( tussendoor even met de spatel langs de zijkant en de bodem schrapen)

      Mix daarna de eieren een voor een bij de boter en zodra de eieren volledig opgenomen zijn, voeg je 3 eetlepels meel toe, vervolgens een scheutje room, weer 3 el. meel, scheutje room en dan het laatste deel meel en room.

      Spatel het beslag even goed door en mix nog eenmaal op een gem. stand.

      Vul de siliconen vormpjes voor de helft met het beslag.

      Bak de cupcakes gaar en goudbruin in ongeveer 15 minuten.

      Laat de cupcakes volledig in de vormpjes afkoelen.

       
  • Glazuur maken

    1. Zeef de poedersuiker in de beslagkom, roer het water erbij (beetje bij beetje.) Tot er een mooi dik en glad papje ontstaat.

       
  • Lente cupcakes versieren

    1. Snij een aantal marshmallows doormidden en snij in deze helft aan de snijkant een kleine inkeping, en druk deze inkeping tegen elkaar aan, hierdoor ontstaat een kleine druppelvorm.

      Giet met de lepel op elke goed afgekoelde cupcake een dikke klodder glazuur en smeer het glazuur met de bolle kant van de lepel uit over de cupcake.

      Druk vervolgens de marshmallows in een bloemenvorm in het glazuur.

      Zet de versierde cupcakes in de koelkast en laat het glazuur nu zeker anderhalf uur uitharden.

       

Categorie:Cupcake Fun

Smaken: ,

Bron/Foto: Wendy

Geef een reactie