Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Hollandse Cupcake Shaslick

Hollandse Cupcake Shaslick

Gepost op

Hup Holland Hup!
Dit recept delen:
Pinterest

Ingrediënten

24 Red Velvet Mini Cupcakes

  • 1 1/4 cups cakebloem (gezeefd)
  • 1 el cacaopoeder
  • 1/2 tl zout
  • 3/4 cup suiker
  • 3/4 cup plantaardige olie
  • 1 ei (maat L en op kamertemperatuur)
  • 1/4 tl rode voedsel kleurstof (red no taste)
  • 1/2 tl pure vanille extract
  • 1/2 cup karnemelk
  • 3/4 tl baksoda
  • 1 tl witte azijn

24  Witte Cake Mini Cupcakes

  • 170 gr boter (zacht maar wel koud)
  • 2 1/4 cups cakebloem
  • 1 cup + 2 el volle melk (op kamer temperatuur)
  • 3/4 cup eiwitten (6 eieren maat L op kamertemperatuur)
  • 2 tl amandel extract
  • 1 tl vanille extract
  • 1 1/2 cups + 2 el fijne suiker
  • 4 tl bakpoeder
  • 1 tl zout

Blue Velvet Mini Cupcakes

  • 3/4 cup plantaardige olie
  • 1/2 cup karnemelk
  • 1 ei
  • 1/2 tl witte azijn
  • 1/2 tl vanille extract
  • 3/4 cups suiker
  • 1 1/4 cups cakebloem
  • 1/2 tl baksoda
  • 1/2 tl zout
  • 3/4 el cacao poeder
  • 1 el royal blue voedselkleurstof pasta
  • 1/2 el violet voedselkleurstof pasta

Botercreme van FunCakes Mix voor Botercreme

  • 100 gr botercrememix
  • 100 gr poedersuiker
  • 200 ml water
  • 250 gr boter (ongezout en op kamertemperatuur)

Decoratie

Materialen

Red Velvet

Witte Cake Cupcakes

Blue Velvet

  • mengkom
  • mixer
  • silicone spatel
  • mini muffinblik
  • papieren cupcakvormpjes
  • rooster

Botercreme

Decoratie

  • sateprikkers
  • schaaltjes voor alle ingrediënten
  • bakpapier

Bereiding

Hollandse Cupcake Shaslick - IngrediëntenRed Velvet

  • Verwarm de oven voor op 170*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcakevormpje.
  • Roer de bloem, cacaopoeder en zout door elkaar.
  • Mix op een gemiddelde snelheid, de suiker en olie door elkaar.
  • Voeg de eieren een voor een toe aan de olie-mix, waarbij je er op let dat jet volgende ei pas toevoegt wanneer de vorige volledig opgenomen is door de olie-mix.
  • Mix de voedselkleurstof en vanille extract erbij.
  • Draai de mixer terug naar de laagste snelheid en voeg het bloem in drie keer afgewisseld met de karnemelk in twee keer, toe aan de olie mix.
  • Roer de baksoda en het azijn in het kleine schaaltje door elkaar. voeg de bubbelende massa toe aan het beslag en mix het beslag nog 10 seconde op een gemiddelde snelheid.
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes.
  • Bak de cupcakes gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten, laat de cupcakes de eerste tien minuten na het bakken afkoelen in het blik daarna kun je ze verder laten afkoelen op een rooster.

Witte Cupcakes

  • Verwarm de oven voor op 175*C. Plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcakevormpje.
  • Meng de melk, eiwitten en de twee verschillende extracten de glazen kom met een vork tot een geheel.
  • Mix in de beslagkom het bloem, suiker, bakpoeder en zout op de laagste snelheid.
  • Voeg de boter toe; blijven mixen op lage snelheid tot het mengsel wel wat weg begint te krijgen van vochtige kruimels er mogen alleen geen meel strepen meer te zien zijn.
  • Voeg alle ingrediënten op een halve cup melk na bij elkaar en mix het geheel anderhalve minuut op een gemiddelde snelheid.
  • Voeg daarna de laatste melk toen en mix de massa in nog 30 seconde op een gemiddelde snelheid
  • Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes
  • Bak de cupcakes gaar in 15 tot 17 minuten.
  • Laat de cupcakes de eerste tien minuten buiten de oven maar in het muffinblik afkoelen, daarna kun je de cupcakes verder laten afkoelen op het rooster.

Blue Velvet

  • Verwarm de oven voor op 170*C en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcake vormpje.
  • Mix de olie, karnemelk, ei, azijn, vanille en suiker op een gemiddelde snelheid tot alles goed vermengd is.
  • Zeef de bloem, baksoda, zout en cacaopoeder bij het karnemelk-mengsel en mix de massa op de laagste stand, waarbij je met de silicone spatel langs de randen en de bodem van de mengkom schraapt, zodat alle ingrediënten goed met elkaar vermengd worden.
  • Voeg de kleurstoffen geleidelijk toe, totdat je de juiste tint blauw te pakken hebt. De kleur van het beslag moet blauw paarsig zijn.
  • Mix het beslag nog 3 minuten en schraap nog eenmaal met de spatel langs de bodem en de randen van de mengkom.
  • Vul de cupcakevormpjes voor twee-derde met beslag en bak totdat de cupcakes na een baktijd van ongeveer 25 minuten een semi-harde korst hebben gekregen.
  • Verwijder de cupcakes dan onmiddellijk uit het blik en laat ze afkoelen op een rooster.

Botercreme

  • Alle ingrediënten op kamertemperatuur verwerken.
  • Meng de botercrememix en de poedersuiker en het water met een garde tot een lobbig mengsel. laat het mengsel minimaal een uur rusten.
  • Mix de boter in 5 tot 10 minuten op hoge snelheid romig.
  • Voeg het botercreme-poedersuiker-mengsel in gedeeltes toe aan de boter en mix nog ca. 5 minuten tot een gladde creme.

Cupcake Fun

Hollandse Cupcake Shaslick - Stap voor StapLeg een groot stuk bakpapier op het werkblad en begin met het versieren van de 24 marschmallows, doop de onderkant van de marshmallow in het kommentje met water even late n uitlekken boven de kom en doop de mm vervolgens in de blauwe suiker, laat de marshmallows even drogen op het bakpapier voor je de andere kant gaat voorzien van een rood suikerlaagje.

Verwarm de botercreme heel even in de magnetron en doop alle mini cupcakes een voor een in de lauwe botercreme en doop ze vervolgens een voor een door de rood-wit-blauwe hagelslag.

Laat alle versierde cupcakes even drogen op het bakpapier.

Zodra alle marshmallows voorzien zijn van een rood en blauw laagje en alle cupcakes zijn voorzien van een mooie laag botercreme en rood-wit-blauwe strooisels. Kun je de cupcakes, marshmallows en aardbeien om en om aan de satehstokjes gaan rijgen.

Met de cupcakes kun je steeds wisselen, een keer rood, wit, blauw een keer wit, rood, blauw, enzovoorts.

Zorg er wel voor dat je de marshmallows met de rode suikers naar boven aan het stokjes rijgt! omdat ze de Nederlandse vlag voorstellen.

 

 

Categorie:Cupcake Fun

Smaken: , ,

2 reacties op “Hollandse Cupcake Shaslick”

  1. Carmel zegt:

    wat een leuk idee voor een traktatie!

    gezien ik niet thuis ben in ‘cups’ en ik meestal verkeerde maten neem… vroeg ok me af of het niet makkelijker is om grammen te gebruiken?

    maar deze ga ik zeker maken!

    bedankt

Geef een reactie