Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Cupcaketopper - Schoolbord en schoolkrijt

Cupcaketopper – Schoolbord en schoolkrijt

Bijgewerkt op

Makkelijke how to, om met een klein beetje fondant en smeltchocolade kleine schoolbordjes, leitjes en krijtjes te maken.
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

0 minuten

30 minuten

4 leitjes

Dit is nu echt zo’n cupcaketopper die je voor elke gelegenheid kunt maken.

Voor een kinderfeestjes, een verjaardag, dan kun je de leeftijd op het leitje schrijven, voor Valentijn om je allerliefste de liefde te verklaren, als bedankje of goedmakertje, kortom je kunt het zo gek niet bedenken, jouw fantasie is je enige limiet, ga gewoon helemaal los!

Heel veel decoreerplezier!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Cupcaketopper – Schoolbord en schoolkrijt te maken?

Hoe maak je Cupcaketopper – Schoolbord en schoolkrijt?

    1. Bestrooi je werkblad met een klein beetje poedersuiker en kneed een stuk zwart fondant zacht.

       
    2. Rol het zwarte fondant met de heightroller en de roze slide-on ringen uit.

       
    3. Steek met de gladde zijde van de ronde uitsteker (7,5cm) twee mooie gladde zwarte rondjes uit het fondant.

       
    4. Steek meet de op een na grootste vierkante uitsteker (6,5cm) twee gladde zwarte vierkante uit hetzelfde stuk zwart fondant.

       
    5. Leg met behulp van je hoekstpatula de vier figuurtjes op het stuk bakpapier.

       
    6. Steek met dezelfde vierkante uitsteker (6,5cm) nog een stukje uit de zwarte vierkanten zodat je twee mooie rechthoeken krijgt.

       
    7. Laat de zwarte uitgestoken fondant figuurtjes aan de lucht drogen en mooie uitharden.

       
    8. Bestrooi je werkblad opnieuw met een beetje poedersuiker en kneed een stukje bruin fondant zacht.

       
    9. Rol het bruine fondant met de heightroller en de roze slide-on ringen uit.

      Steek met de grootste vierkante uitsteker (7,5cm) twee gladde bruine vierkanten uit het fondant.

       
    10. Plaats de bruine vierkanten met behulp van je hoekspatula op het bakpapier.

       
    11. Leg een van de zwarte rechthoekjes op je spatula en houd deze boeven het bruine fondant, nu kun je precies zien en afmeten waar je zo het bruine fondant moet uitsteken.

       
    12. Steek het bruine fondant net als het zwarte fondant uit met d evierkante uitsteker alleen nu met de grootste uittsker (7,5cm) om twee bruine rechthoeken te krijgen

       
    13. Plaats een van de twee zwarte rechthoeken weer boven de bruine rechthoeken en zet met het flower en leaf tooltje onder elke hoek van het zwarte fondant een punt.

       
    14. De beide bruine rechthoeken zijn nu beide voorzien van vier kleine puntjes.

       
    15. Trek met de hoekspatula van stip naar stip een rechte lijn.

       
    16. Maak met het flower & leaf tooltje kleine inkepingen in de buitenste rand van de bruine rechthoeken.

       
    17. Snij het de hoekspatula de de binnenzijde uit de bruine rechthoeken zodat je twee mooie bewerkte lijsten overhoudt.

       
    18. Leg de twee bruine lijstjes ondersteboven en plaats hier ook ondersteboven de zwarte rechthoekjes in.

       
    19. Snij uit de twee net uitgestoken bruine rechthoekjes per rechthoekje, vier strookjes.

       
    20. Plak de vier strookjes met wat eetbare lijm aan de achterzijde van het leitje.

       
    21. Draai de leitjes weer om en laat het fondant nu verder uitharden en drogen op het bakpapier.

       
    22. Door onze prachtige sneeuwwitte smeltchocolade te smelten in een chocolade smelter,  smelt de smeltchocolade heel gelijkmatig.

       
    23. Zet de smelter aan en plaats een paar schijfjes in de kom van de smelter.

       
    24. Smelt de schijfjes al roerend.

       
    25. Zodra de eerste paar schijfjes gesmolten zijn kun je er nog een paar toevoegen aan de smelter.

       
    26. Zodra je genoeg smeltchocolade gesmolten hebt, vul je het longdrinkglas met een flinke laag suiker.

      Schenk de gesmolten chocolade in de spuitzak en knoop de zak dicht.

      Knip het puntje van de spuitzak af en vul de rietjes met de gesmolten chocolade.

       
    27. Zodra je genoeg gesmolten chocolade in het rietjes heb gespoten zet je het rietje in het glas.

      De suiker zorgt ervoor dat de chocolade niet uit het rietje loopt.

      Plaats het glas met de volle rietjes nu minstens een kwartier in de koelkast, zodat de chocolade kan uitharden.

      Spuit het restant van de smeltchocolade uit de spuitzak terug in de chocolade smelter en zet de smelter op de warmhoudstand.

       
    28. Duw met de achterzijde van je kwastje de witte chocokrijtjes uit de rietjes, het is geen ramp als de krijtjes breken.

       
    29. Knip met een schone schaar van een krijtje vier kleine minikrijtjes.

       
    30. Nu kun je helemaal losgaan!

      Schrijf of teken met de chocokrijtjes wat je maar wilt op de uitgeharde zwarte leitjes en ronde schoolbordjes.

       
    31. Plak met een druppeltje gesmolten chocolade op elk leitje en schoolbordje een van de mini krijtjes.

       
    32. Laat de chocodruppels goed drogen

       
    33. Vul de poedersuikerstrooier met een gelijk deel poedersuiker en maizena en roer deze twee poeders goed door elkaar.

      Om een uitveeg effect te krijgen, bestrooi je de schoolbordjes en leitjes met dit poedermengsel en veeg je het met je kwast iets uit.

       
    34. Laat de schoolbordje en leitjes nog even goed uitharden en dan zijn ze klaar om als decoratie op je cupcakes gezet te worden!

       
  • Smeltchocolade bewaren en opnieuw gebruiken!

    1. Giet de overgebleven smeltchocolade uit de smelter op een stuk bakpapier.

       
    2. Vouw het bakpapier dubbel en laat de smeltchocolade uitharden,

       
    3. De overgebleven krijtjes kun je in het zakje doen bij de niet gebruikte smeltchocolade.

      Zodra de plak smeltchocolade op het bakpapier helemaal uitgehard is, kun je dit in stukjes breken en ook in het zakjes stoppen, voor een volgende keer!

       

Cupcaketopper - Schoolbord en schoolkrijt

Categorie:Cupcake Fun

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

2 reacties op “Cupcaketopper – Schoolbord en schoolkrijt”

  1. Ron Klaren zegt:

    Deze vind ik echt superleuk!

  2. Leuk ook om op school te trakteren!

Geef een reactie