Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Chocolade Pepermunt Cupcakes

Chocolade en Pepermunt Cupcakes

Bijgewerkt op

Een geweldige combinatie, chocolade en pepermunt!
Dit recept delen:
Pinterest

30 minuten

25 minuten

120 minuten

18 Cupcakes

Heerlijke chocolade en pepermunt cupcakes volgens het recept van Martha Stewart

Wat heb je nodig om Chocolade en Pepermunt Cupcakes te maken?

Ingrediënten

Voor de cupcakes

Voor de botercreme

Voor de decoratie

  • 9 Chocolaatjes (met pepermuntcreme)

Materialen

Voor de cupcakes

Voor de botercreme

Voor de decoratie

Hoe maak je Chocolade en Pepermunt Cupcakes?

  • Chocolade pepermunt cupcakes maken

    1. Verwarm de oven voor op 170*C en plaat in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcake vormpje.

      Roer de bloem, cacaopoeder, suiker, baksoda, bakpoeder en zout door elkaar.

      Voeg de eieren, karnemelk, olie, water, pepermunt extract toe en mix op een lage snelheid tot een glad geheel.

      Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes en bak de cupcakes gaar en donkerbruin in ongeveer 20 tot 25 minuten.

      Laat de cupcakes de eerste tien minuten na het bakken in het muffinblik afkoelen, daarna kun je de cupcakes verder laten afkoelen op het rooster.

       
  • Pepermunt botercreme maken

    1. Maak in de grote schaal met koud water en de ijsblokjes een ijswater badje.

      Mix in 2 tot 3 minuten de eigelen en een kwart cup suiker op hoge snelheid tot een lichte en dikke massa.

      Breng de melk, vanille en muntblaadjes aan de kook.

      Haal de pan van het vuur en roer ongeveer 1/3 deel van deze melk-massa bij het eigeel-massa.

      Schenk en roer deze eigeel-massa nu bij de rest van het melk-mengsel in de pan.

      Zet de pan weer op een laag vuurtje en breng de massa al roerend weer aan de kook, tot de massa indikt tot een pudding.

      Schenk de pudding door een zeef in de kom en plaats de kom in de bak met ijswater, totdat de "pudding" is afgekoeld.

      Mix de boter op een gemiddelde snelheid tot deze licht en luchtig is geworden.
      Voeg de afgekoelde pudding toe en mix tot alles goed vermengd is.

      Verwarm de eiwitten en de rest van de suiker au bain marie.

      Roer met de garde totdat de suiker is opgelost.

      De massa moet volledig glad aanvoelen als je het door de vingertoppen rolt!

      Klop de gladde eiwit massa op een lage snelheid en en verhoog de snelheid tot gemiddeld tot er lange stijve pieken ontstaan

      Voeg de stijf geslagen eiwitten bij de botermassa, en mix de massa tot een gladde crème.

      Mix het pepermunt extract en wat groene voedselkleurstof erbij.

       
  • Cupcakes versieren

    1. Vul de spuitzak met de groene botercreme en spuit op elke afgekoelde cupcake een mooie toef botercreme.

      Als finishing touch steek je in elke toef een halve met pepermunt creme gevuld chocolaatje!

       

Categorie:Luxe Cupcakes

Smaken: ,

Bron/Foto: Martha Stewart

Geef een reactie