Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Vega bosvruchten cupcakes

Vegan Bosvruchten Cupcakes

Bijgewerkt op

Heerlijk licht en luchtige bosvruchten cupcakes zonder boter, melk en eieren!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

25 minuten

60 minuten

12

Heerlijke bosvruchten cupcakes die passen binnen het veganistische voedingspatroon.

Wat heb je nodig om Vegan Bosvruchten Cupcakes te maken?

Ingrediënten

  • 1 el Appelazijn (geur bakt uit)
  • 350 ml Bosvruchten sojamelk
  • 100 gr Frambozen, bramen en bosbessen (gemend)
  • 345 gram Cakebloem
  • 2 tl Bakpoeder
  • 1/2 tl Bakzout (natriumbicarbonaat)
  • 1/2 tl Zout
  • 200 gram Suiker
  • 120 ml Olie (walnoot, macedamia oliën zijn bijzonder goed!)

Hoe maak je Vegan Bosvruchten Cupcakes?

    1. Verwarm de oven voor op 175ºC.

       
    2. Spray de cupjes in met bakspray

       
    3. Meng in een beslagkom het appelazijn en de sojamelk.

       
    4. Zet deze beslagkom apart, zodat dit mengsel kan gaan schiften.

       
    5. Meng in de andere beslagkom de bloem, suiker, bakpoeder, baksoda en zout door elkaar.

       
    6. Roer de olie in de kom met de sojamelk en azijn.

       
    7. Pureer een kwart van de bosvruchten en spatel dit door het beslag, snij de rest van de bosvruchten in stukjes en bestrooi deze met wat bloem.

       
    8. Mix op gemiddelde snelheid de natte ingrediënten en de droge ingrediënten.

       
    9. Spatel vervolgens de kleine stukjes fruit door het beslag.

       
    10. Vul de cupjes voor de helft met beslag en bak de cupcakes gaar en goudbruin in ongeveer 20 tot 25 minuten.

       
    11. Laat de cupjes op het rooster verder laten afkoelen.

       

Categorie:Basis Cupcakes

Smaken: , , ,

Bron/Foto: Onbekend

14 reacties op “Vegan Bosvruchten Cupcakes”

  1. Lisa Lentze zegt:

    Wat wordt er bedoeld met het ‘muffinblik’?

  2. Mathilde zegt:

    Lekker recept! Heb het gemaakt voor moederdag en ze vond het erg lekker! Er staat wel 20/24 muffins.. maar ik kon er 12 maken met dit beslag.

  3. sofie zegt:

    Super!! Eindelijk een recept van cupcakes zonder eieren dat effectief gelukt is!! Mijn zoontje kan nu eindelijk ook eens een cakeje eten.
    DANKJEWEL!

  4. denise steemans zegt:

    een vraagje : appelazijn is dit een noodzakelijk ingrediënt?

    • Ron zegt:

      Hallo Denise,

      Je kunt het appelazijn ook vervangen door een ander azijn, maar appelazijn wordt veel gebruikt in de veganistische keuken vanwege de aanwezige sporen, mineralen en zouten, die in normaal natuurazijn niet meer aanwezig zijn.

      Deze mineralen mis je als veganist en krijg je hierdoor toch binnen.

      Heel veel bakplezier!

  5. monique zegt:

    Hoi Ron, in het recept staat sojamelk. Ik kan soja niet zo goed verdragen. Kan ik het ook vervangen door rijstemelk? Er zit dan geen smaakje aan. Groetjes Monique

  6. Femke zegt:

    Ik eet zelf eigenlijk nooit veganistisch maar ik wil graag eens cupcakes maken voor mijn beste vriendin die dat wel doet. Ze is allergisch voor koemelk, eieren en voor noten en sesam.
    Ik zie in alle veganistische recepten voor cupcakes op deze site staan dat er olie bij moet, waarbij walnoot of macademia-olie wordt aangeraden. Omdat zij ook allergisch is voor noten, kan dit natuurlijk niet. Aan wat voor olie kan ik dan denken?

  7. Joke Peeters zegt:

    Kan ik de sojamelk ook vervangen door rijstmelk? Dochter en ikzelf hebben een intolerantie voor soja.

Geef een reactie