Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Suikervrije marsepein

Suikervrije Marsepein

Bijgewerkt op

Heerlijk zoete marsepein zonder suiker.
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

0 minuten

10 minuten

0

Heerlijk zoete marsepein zonder suiker.

Wat heb je nodig om Suikervrije Marsepein te maken?

Ingrediënten

  • 3 cup Amandelmeel (288 gram)
  • 1 cup Zoetstof (24 gram in poedervorm)
  • 1/5 tl Amandel extract
  • 1 el Rozenwater (verkrijgbaar bij een Toko)
  • 1 Eiwit

Materialen

Hoe maak je Suikervrije Marsepein?

    1. Voeg 2,5 cup amandelmeel bij de rest van de ingrediënten in de mixer en mix de ingrediënten goed door elkaar.

       
    2. Strooi wat van het overgebleven amandelmeel op je werkblad en haal het marsepein uit de mixer, kneed het marsepein goed door op je werkblad.

       
    3. Mocht het wat kleverig zijn, voeg dan nog wat meer amandelmeel toe tijdens het kneden.

      Andersom kan natuurlijk ook dat het marsepein te kruimelig is, voeg dan een klein beetje eiwit bij of een paar druppeltjes water. Blijf wel telkens goed kneden, want het kan heel snel toch te veel zijn

       

Als je geen cupmaat hebt, gebruik dan een maatbeker, 1 cup staat gelijk aan 250 ml, vul daarom je maatbeker tot de 250 ml/2,5dl aanduiding met de benodigde ingredienten!

Categorie:Glazuur / Icing

Smaken:

Bron/Foto: Low Carb So Simple

11 reacties op “Suikervrije Marsepein”

  1. Karin zegt:

    Hoi,
    Kan de zoetstof in het suikervrije-marsepein recept vervangen worden door dextrose of fructose? En zo ja, hoeveel?
    Dank,
    Karin

    • Miss Baksel zegt:

      Hoi Karin,

      Je kunt fructose of dextrose niet een op een vervangen met de zoetstof.

      Zeker niet bij een suikervrij recept, dextrose is een natuurlijk suiker en fructose geldt voor mensen met suikerziekte wel als suiker.

      Ook is zoetstof veel geconcentreerder dan dextrose en fructose en ik durf je niet te zeggen welke verhouding je dan moet gebruiken.

      Wellicht dat je als je wel suiker wilt gebruiken, je meer hebt aan ons “gewone” marsepein recept

      Was er een speciale reden dat je liever dextrose of fructose gebruikt?

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  2. karin zegt:

    Hoi Marlie-Louise,
    Ik bak zelf ook taarten van marsepein, maar blijk een suiker-intolerantie te hebben. Ik mag dus zelf geen suiker meer.
    Ik mag wel dextrose. (geen chemische zoetstoffen of aspartaam bijv)

    Ik zal eens proberen om in het gewone recept de suiker voor dextrose te vervangen.

    Dank,
    Karin

  3. Charlotte zegt:

    Goedenavond,

    Ik vroeg me af of het eiwit ook vervangen kan worden door een niet dierlijk product?

    Dank!

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo Charlotte,

      In plaats van het dierlijke eiwit kun je natuurlijk ook gebruik maken van soja eiwit.

      Soja eiwit is 100% plantaardig en ook in poedervorm verkrijgbaar.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  4. Fayaslam zegt:

    Hoi Marie-Louise,

    Ik vroeg me af je een idee had hoe lang de marsepijn houdbaar is.

    Bedankt,
    Faya

    • Hallo Fayaslam,

      Voor de houdbaarheid van zelfgemaakte marsepein geldt eigenlijk een heel simpel regeltje:

      Het hangt af van de houdbaarheidsdatum van je ingrediënten.
      Dit marsepein is uiterlijk net zolang houdbaar, als het ingrediënt met de kortste houdbaarheidsdatum.

      Wel zou ik het marsepein stevig in huishoudfolie wikkelen en luchtdicht bewaren in een voorraaddoosje in de koeling

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  5. Marielle zegt:

    Kan je deze marsepein ook een kleurtje geven

Geef een reactie