Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Engelse chef Lorraine Pascale

Meringue

Bijgewerkt op

Simpele meringue naar het recept van de Engelse chef Lorraine Pascale!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

0 minuten

18 minuten

24 decoraties

De meringue kun je gebruiken als decoratie icing of als basis voor eigengemaakte Pavlova cupcakes.

Wat heb je nodig om Meringue te maken?

Ingrediënten

Materialen

  • Glazen mengkom
  • Mixer
  • Snijplank
  • Schilmesje

Hoe maak je Meringue?

    1. Was de citroen en snij deze door midden.

       
    2. Mix in de glazen schaal de suiker, één eiwit en een klein beetje sap wat je uit de citroen knijpt.

       
    3. Voeg nog een eiwit toe en blijf de massa mixen.

       
    4. Als laatste voeg je de twee overgebleven eiwitten toe.

       
    5. Blijf nu net zolang mixen tot de meringue stijf wordt.

       

Categorie:Glazuur / Icing

Smaken:

Bron/Foto: Lorraine Pascale

19 reacties op “Meringue”

  1. Chantal zegt:

    hallo,

    Ik 2 vraagjes over dit recept.
    - Wordt deze ‘frosting’hard?
    - Is het mogelijk wat kleurstof toe te voegen
    om het iets vrolijker te maken?

    Heel erg bedankt alvast,
    Chantal

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo Chantal,

      Deze frosting wordt niet hard-hard zoals bijvoorbeeld een Royal Icing, maar deze botercreme stijft goed op.

      Natuurlijk kun je er wat voedselkleurstof aan toevoegen voor een vrolijke noot!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  2. kim zegt:

    hoi, moet je de eiwitten en suiker niet au bain marie laten opwarmen tot 75 graden?, had eerst namelijk dat recept opgeschreven(op andere site)om uit te testen maar dit recept is veel makkelijker!!

  3. Miss Baksel zegt:

    Hoi Kim,

    Nee, bij dit recept hoeven de eiwitten en de suiker niet au bain marie verwarmd te worden.

    Dit is echt een super makkelijke merengue!

    Owh en ook heel lekker ;-)

    Lieve groetjes

    Marie-Louise

  4. kim zegt:

    ben nu bezig met de meringue maar help…hij wordt bijna niet stijf.
    heb een mixer met drie standen en heb hem op 2 laten mixen zo’n 10 minuten en nu al 5 minuten op stand 3. hij is wel dik maar zakt in elkaar.
    doe ik dan toch iets fout?

  5. kim zegt:

    heb het voor nu even opgegeven, heb hem opnieuw mét au bain marie gemaakt en nu is ie wel goed, zie mijn blog…maar ik ga dit recept toch nog eens uitproberen hoor, het moet lukken!

  6. Miss Baksel zegt:

    Hoi kim

    Sorry dat ik niet eerder kon reageren, maar ik was op ons kantoor, druk aan het werk met de binnengekomen spullen van onze leverancier.

    Klik >>hier<< voor de link naar het originele recept en verhaal van Lorainne Pascale.

    Het is wel in het Engels, ik hoop dat dat niet erg is.

    Lieve groetjes

    Marie-Louise

  7. kim zegt:

    ah, dank je wel eens kijken of het daarmee gaat lukken. ga van de week nog eens uitproberen!
    bedankt!

  8. kim zegt:

    heb net nog eens de merengue uitgeprobeert, maar hij wordt wel heel dik maar niet stijf. als ik de eiwitten klop zonder de suiker gaat dat wel goed, dan krijg ik stijve pieken maar als ik het tegelijk met de suiker mix dan is ie na dik 10 minuten nog niet stijf, wel dik maar niet zo stijf als alleen met de eiwitten, doe ik dan toch iets fout. op welke stand mix je, en doe je de suiker er meteen bij??

  9. kim zegt:

    heb net nog maar eens het originele recept gekeken en zij doet volgens mij de suiker er pas bij als het eiwit al stijf is. maar overmix je het dan niet daarna?

  10. Miss Baksel zegt:

    Ik ga aan de hand van haar TV-Serie Baking Made Easy, de aflevering waarin zij de merengue maakt nog een keer kijken en meteen zelf ook weer maken.

    Dat moet me deze week wel gaan lukken.

    Je hoort zo spoedig mogelijk van me

    Lieve groetjes

    Marie-Louise

  11. mirelle zegt:

    kun je niet ziek worden van die rouwe eiwitten???

    • Marie-Louise zegt:

      Hallo Mirelle

      Rauwe eieren en salmonellaSalmonella in het eiwitHoewel zeldzaam (slechts in 0,03% van de eieren) kan het voorkomen dat er salmonella in het ei zit. In zo’n geval zit de bacterie meestal in het eigeel in plaats van het eiwit. Daarnaast is de salmonella bacterie gevoelig voor de zuren van het citroensap. Alles bij elkaar opgeteld is kans op besmetting dus minimaal.Wil je echter 100% zekerheid, dan kun je de eieren pasteuriseren. Al je dit goed doet, dood het de salmonella bacterie terwijl het eiwit vloeibaar blijft. Meer informatie: Zelf eieren pasteuriserenOndanks dat je er goed ziek van kunt worden, zijn de gevolgen van een besmetting bij gezonde mensen meestal niet ernstig. Risicogroepen (kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen) kunnen rauwe eieren beter niet gebruiken, zij lopen een hoger risico dat een infectie resulteert in  vochttekort dat, onbehandeld, levensbedreigend kan worden!Goede HygiëneIn veruit de meeste gevallen zit de salmonella op de schaal van het ei; salmonella komt voornamelijk voor in de ontlasting van de kip en aangezien eieren via dezelfde weg naar buiten komen, is de kans groot dat er ontlasting op het ei achterblijft. De juiste hygiëne voorkomt in veel gevallen besmetting.Gebruik alleen kakelverse eieren (de bacterie heeft dan vrijwel geen kans zich te vermenigvuldigen).
      Controleer de schaal op scheurtjes en barstjes.
      De meeste eieren worden door de fabrikant goed gewassen, maar doe dit huis nog eens extra goed!
      Was voor en na het hanteren van de eieren goed je handen!
      Gebruik een ander kommetje of kopje om de schaal op te tikken/breken dan de kom waarin je het eiwit verwerkt!
      Pas op voor kruisbesmetting.
      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  12. Maroeska zegt:

    Wat is precies het verschil met dit en met RI?
    Want kan je hiermee bijvoorbeeld niet wat je met RI wel kan en is RI zoeter of juist niet?

  13. Els zegt:

    Wat is de verhouding gewicht eiwit – gewicht suiker? Dan kan ik nl. zelf de hoeveelheid aanpassen.

  14. superelsie zegt:

    Hallo Marie-Louise,
    Bedankt voor je snelle reactie. Ik gebruik altijd gepasteuriseerde eiwitten. Als ik dan een recept heb voor schuimpjes, kan ik dat dus altijd als topping gebruiken? (ipv in de oven voor schuimpjes)

    • Hallo Els,

      Graag gedaan! :-)

      Deze merengue is inderdaad bedoeld als topping/toef, uiteraard kun je hem ook “afbakken” op een hele lage temperatuur (100*C) in de oven.

      Klik >>hier<< voor de link naar het originele recept en verhaal van Lorainne Pascale.

      Zij geeft, wel in het Engels, een uitleg over deze merengue.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie