Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Marshmallow fondant recept

Marshmallow Fondant

Bijgewerkt op

Zelf fondant maken was nog nooit zo eenvoudig!
Dit recept delen:
Pinterest

5 minuten

0 minuten

15 minuten

750 gram

Mini MarshmallowsSuper easy en super lekker!

Heerlijke huisgemaakte fondant van onze mini marshmallows.

Wat heb je nodig om Marshmallow Fondant te maken?

Ingrediënten

  • 300 gram Mini marshmallows
  • 4 cup Gezeefde poedersuiker (440 gram)
  • 2 el Water
  • Soja minarine (Voor het invetten)

Materialen

  • Keukenmachine met deeghaak
  • Silicone spatel
  • Huishoudfolie
  • Magnetron bestendige schaal
  • Lepel

Hoe maak je Marshmallow Fondant?

    1. Vet de silicone spatel en de magnetron schaal in, stop in de ingevette schaal de marshmallows en de eetlepels water.

       
    2. Zet de schaal in de magnetron en laat deze 1 minuut draaien op het hoogste vermogen of totdat de marshmallows gesmolten zijn, roer er nu stevig doorheen.

      Au-Bain-Marie kan ook, duurt alleen wat langer!

       
    3. Vet de beslagkom en de deeghaken van je mixer nu heel erg goed in met de sojaboter.

       
    4. Stop ongeveer 3/4 deel van de poedersuiker en alle gesmolten marshmallows in de beslagkom.

       
    5. Mix nu een paar minuten op de laagste snelheid en kijk dan naar de dichtheid van het fondant.

      Waarschijnlijk is het nu nog wat kleverig.

      Als het inderdaad nog kleverig is voeg je wat van de overgebleven poedersuiker toe en mix je het geheel weer een paar minuten op de laagste stand.

       
    6. Blijf deze stappen herhalen totdat het fondant stevig aanvoelt en niet droog en kleverig, controleer het fondant nu

       
    7. Haal het fondant uit de kom en leg het op een schoon werkblad, kneed het fondant nu met de hand zodat de laatste luchtbelletjes verdwijnen en er geen losse poedersuiker meer tussen het fondant zit.

       
    8. Wikkel het fondant strak in huishoudfolie en laat het nu zeker een uur liggen voordat je het gaat gebruiken.

      Voor gebruik moet je het wel weer even los kneden.

       

Categorie:Glazuur / Icing

Smaken:

Bron/Foto: Debbie

14 reacties op “Marshmallow Fondant”

  1. Griet zegt:

    kan ik de fondant ook langere tijd bewaren?

  2. Miss Baksel zegt:

    Hallo Griet,

    Ja zeker! Ik zelf heb vorige week maandag nog een hele lading MMF-fondant gemaakt en dat wat ik daarvan niet gebruikt heb, heb ik stevig ingewikkeld in huishoudfolie en vervolgens in een voorraaddoosje gestopt en ingevroren, in de vriezer blijft de MMF-fondant nog 3 maanden goed,

    Stevig ingewikkeld in huishoudfolie en dan in een luchtdicht doosje in de koelkast, blijft het ongeveer 2 weken goed.

    Lieve groetjes

    Marie-Louise

  3. Griet zegt:

    gisteren heb ik voor het eerst de fondant geprobeerd… het is zeer geslaagd, maar ik hing wel vol bloemsuiker ;-)
    resultaat kan je zien op mijn blog en ik upload zo dadelijk wat foto’s…

    GRIETjes x

  4. Arianne zegt:

    Kun je het fondant ook nog verschillende kleurtjes geven?

    Groetjes,
    Arianne

  5. Tine zegt:

    ik snap het niet echt, moet je de fondant niet bakken of was dit een domme vraag?
    omdat op de foto een cakeje staat enzo.

    groetjes Tine :)

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo Tine,

      Marshmallow fondant of kortweg mmf is een topping waarmee je, net als met een toef botercreme een cupcake kunt versieren.

      Het bloemetje is gemaakt van mmf, de frosting toef is marsmallow fluff frosting

      Mmf hoe je dus niet te bakken, de cupcake uiteraard wel!

      Op cupcakesenmuffins.nl vind je ruim 300 recepten om de lekkerste cupcakes te maken en te versieren!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  6. marous zegt:

    Hoi, ten eerste, ik vind de recepten op deze site super, en maak er ook regelmatig gebruik van. Maar ik heb nu een probleempje, ik wil graag bedankjes voor een jaardag maken, maar om het als een verrassing te houden, moeten de cakjes wel een paar uur in de auto blijven, het is nu bijna zomer, dus ik maak me een beetje zorgen als als ik een boter creme topping of marsmallow fondant toef op de cc niet gaan smelten. Mijn vraag voor u is bij deze : wat voor of welke topping ik het beste kan gebruiken voor mijn red velvet cc?

    groetjes,
    Maroussia

    • Marie-Louise zegt:

      Hallo Maroussia,

      Bij een red velvet cupcake is een roomkaas frosting het lekkerst.

      Maar voor elke cupcake versierd  met botercreme, fondant of marsepein geldt dat je ze met warm weer niet te lang buiten de koeling moet houden.

      Wat je wel kunt doen is de botercreme vast in een spuitzak te plaatsen en deze te vervoeren in een koelbox of koeltas en bij aankomst de cc’s te voorzien van een mooie toef.

      Ditzelfde geldt voor uitgestoken fondant of marsepein versiersels, bewaar ze koel in een afgesloten voorraaddoosje en versier de cc’s bij aankomst.

      Ik hoop dat u wat heeft aan mijn antwoord…

      Alvast heel veel bakplezier en 

      lieve groetjes

      Marie-Louise

  7. juultjefiedelduultje zegt:

    Is deze fontant zoals op het plaatje of is het meer echt fondant? Want ik was meer opzoek naar een toppunt van marshmallow

  8. juultjefiedelduultje zegt:

    Ik beduul topping

  9. Tolga zegt:

    Kan je het ook met (boter) insmeren

Geef een reactie