In de vakantieperiode verwerken wij bestellingen op werkdagen tot 13.00 uur (ipv 15.00 uur)
Marsepein maken

Marsepein

Bijgewerkt op

De prachtigste marsepein maak je zelf in een handomdraai!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

0 minuten

27 minuten

0

Heerlijke huisgemaakte marsepein.

Wat heb je nodig om Marsepein te maken?

Ingrediënten

Hoe maak je Marsepein?

    1. Zeef de poedersuiker boven de beslagkom en roer daarna de amandel door de gezeefde poedersuiker heen.

       
    2. Roer het citroensap en het water door het suikermengsel.

       
    3. Breek boven het schaaltje om het ei te splitsen. Kneed het eiwit door het suikermengsel totdat het een mooi geheel geworden is.

       
    4. Wil je het marsepein kleuren in bijv rood, geel en bruin, deel het marsepien dan in drie gelijke delen en kneed er bij een deel een volle eetlepel cacaopoeder door.

       
    5. Om de andere twee delen van het marsepein te kleuren breng je met behulp van een cocktailprikker een paar kleine streepjes aan op het marsepein en daarna kneed je de kleurstof goed door het marsepein heen.

       
    6. Rol het marsepein vervolgens strak in het huishoudfolie en leg het nu minsten 24 uur in de koelkast zodat het kan opstijven.

       
    7. Na 24 uur kun je het op nieuwe kneden en gebruiken als versiering op je cupcakes!

       

Categorie:Glazuur / Icing

Smaken: ,

Bron/Foto: Cake chooser

4 Responses to Marsepein

  1. Jazzz zegt:

    Het lijkt me heel lekker op cupcakes.
    Ik zou het graag willen maken.

    Groetjes Jazzz

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo Jazzz,

      Ik kan je alleen maar zeggen, gewoon doen…

      De ingrediënten kopen en lekker aan de slag gaan!

      Heel veel plezier en succes tijdens de bereiding.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  2. Miranda zegt:

    Kan je het ei ook vervangen door de eiwitpoeder en zoja hoeveel gram gebruik je als je 1 eiwit nodig hebt?
    Groeten Miranda

We zijn benieuwd naar jouw mening!