Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Candy Clay Rozen

Candy clay

Bijgewerkt op

Maak heel eenvoudig heerlijke eetbare klei.
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

0 minuten

600 minuten

450 gram

Wat heb je nodig om Candy clay te maken?

Ingrediënten

Materialen

Hoe maak je Candy clay?

  • Candy Clay maken

    1. Smelt de chocolade volgens de aanwijzingen op de verpakking

      Roer het glucosestroop erbij en blijf roeren tot de twee ingrediënten goed vermengd zijn.

      Bekleed het werkblad met een groot stuk bakpapier en schenk de kleverige mix op het bakpapier.

      Laat de klei op kamertemperatuur drogen.

      Zodra de klei helemaal droog is kun je deze inwikkelen in huishoudfolie tot je de klei gaat gebruiken.

       
  • Werken met Candy clay

    1. Candy clay zal eerst super hard zijn, maar als je beetje bij beetje goed kneed wordt het vanzelf heerlijk soepel.

      Mocht het nu toch te zacht en te soepel zijn geworden, kun je het even in de koelkast zetten of bij kamertemperatuur even laten uitharden.

      Bestuif je werkblad met maizena (of cacaopoeder als je chocolade

      Candy Melts hebt gebruikt)voor je het gekneden klei gaat uitrollen.

      Rol de klei uit tot een maximale dikte van 3,5 mm.

      Hierna kun je met de uitstekers leuke figuurtjes uit de klei steken om vervolgens je cupcakes mee te gaan versieren.

       

Candy Clay komt het beste tot zijn recht als het een hele nacht heeft kunnen uitharden.

Categorie:Glazuur / Icing

Smaken:

Bron/Foto: Mom 2 Mommy

11 reacties op “Candy clay”

  1. wow! ik ben heel erg benieuwd. momenteel ben ik aan het expirimenteren met suikervrije chocola en andere suikervrije ingrediënten, eens zien of het werkt.

  2. marijke zegt:

    aub wat is het verschil tussen icing of frosting, en voor wat of hoe gebruik je dat. ik raak in de war.

    • Hallo Marijke,

      Een frosting is een wat zachtere topping vaak bereidt met roomboter, zoals bijvoorbeeld botercreme, dit gebruik je als laagje onder je fondant decoraties of als mooie toef bovenop je cupcake.

      Een icing is een stevigere topping vaak bereidt met eiwit, waarmee je bijvoorbeeld mooie bloemen spuit op je cupcakes.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  3. marijke zegt:

    ben wel blij met jullie uit leg van alles erg duidelijk.

  4. rozefantje zegt:

    Even klein vraagje. Kan je voor glucosestroop ook agavestroop gebruiken? En is het dan dezelfde hoeveelheid? Gr. Janneke

    • Hallo Rozefantje,

      Dat durf ik je niet met zekerheid te zeggen , dit omdat glucosestroop een ingredient is welke gebruikt wordt in de patisserie-wereld, en voor vele doeleinden gebruikt wordt.

      Maar je kunt het natuurlijk altijd proberen, ik zou dan de siroop 1 op 1 vervangen.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  5. marga zegt:

    Hi
    Ik las het recept voor candy clay. Er staat “uitrollen tot een dikte van 3,5 cm. Bedoelen jullie niet mm?

    groetjes, Marga.

    Btw, handige site. 😊

  6. hallo
    leuk om te doen maar hoe krijg ik het op kleur?

Geef een reactie