Glazuur recept

Basis Glazuur

Bijgewerkt op

Zelf glazuur maken als versiering op vers gebakken cupcakes!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

0 minuten

10 minuten

12 toppings

Super easy!

Het basis  recept voor een heerlijk suiker glazuur.

Wat heb je nodig om Basis Glazuur te maken?

Ingrediënten

Materialen

Hoe maak je Basis Glazuur?

    1. Zeef de poedersuiker in de beslagkom, roer het water er bij (beetje bij beetje.) tot er een mooi dik en glad papje ontstaat.

       
    2. Zodra het glazuur klaar is, kunnen je de cupcakes gaan versieren.

       
    3. Zorg er wel voor dat deze goed afgekoeld zijn voor je ze gaat versieren.

       
    4. Het glazuur moet nu ongeveer anderhalf uur uitharden.

       

Categorie:Glazuur / Icing

Smaken:

Bron/Foto: Martha Stewart

  • debbie

    het is super wijs en vooral L E K K E R !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    MVG debbie

  • Pingback: Tip cupcake of muffin bakken - Hobby - Hobby.Blogo.nl()

  • Pingback: Tip cupcake of muffin bakken | Hobby()

  • Fghhgf

    jammie, heerlijk!!!!!!!!!

  • Sweetgirly1818

    moet het koud of warm water zijn? want mijn vriend deed het met warm water en dat werd meteen hard 

    • http://www.cupcakesenmuffins.nl/ Marie-Louise

      Hallo Sweetgirly,

      Ik maak dit glazuur altijd met koud water, versier de cupcakes en laat het glazuur uitharden in de koeling.

      Wat er eventueel gebeurt kan zijn is dat jullie te weinig water hebben gebruikt, het glazuur is klaar voor gebruik als het stroperig aanvoelt.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  • nenah

    hoe veel water moet er bij 

  • gina

    wat is evticing color?

    • debbie

      dat is kleurstof waarmee je de op dat moment witte glazuur/icing mee kunt kleuren. is te koop bij de taartenwinkels.

  • SwagJJ

    hoeveel water moet dat zijn ??

    • http://www.cupcakesenmuffins.nl/ Cupcakes & Muffins

      Hallo SwagJJ,

      Dit is echt op gevoel, gewoon steeds een klein beetje toevoegen, even roeren tot je de juiste dikte (zoals vla) hebt.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  • panter154

    hallo ik heb een vraag
    hoe maak je een dikke en stevige glazuur
    als ik glazuur wil maken ik het meestal vloeibaar

    • http://www.cupcakesenmuffins.nl/ Cupcakes & Muffins

      Hallo Panter154,

      Het beste kun je het water er beetje bij beetje bij doen (druppelend) en telkens even roeren.

      Als het te dun is kun je er gewoon wat meer gezeefde poedersuiker bij doen.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  • Floortje

    Voor hoeveel cupcakes is dit ongeveer?
    En hoe breng je het glazuur het gemakkelijkste op zonder al teveel er langs te ‘lekken’?

    • http://www.cupcakesenmuffins.nl/ Cupcakes & Muffins

      Hallo Floortje,

      je kunt ongeveer 12 cupcakes voorzien van een mooie laag glazuur.

      Je kunt je cupcake ondersteboven in het glazuur dippen en dan de cupcake op zijn kant rond draaien boven het glazuur bakje, door het draaien lekt het glazuur niet langs de rand.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  • http://twitter.com/miranda_ameide Miranda (@miranda_ameide)

    Kan je dit basis glazuur ook gebruiken als icing?
    Met name sier lijntjes trekken zoals hier:http://www.debakboetiek.be/images/infopages/DSCN3273.jpg of moet je dan echt royal icing gebruiken?