Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Recept voor het 7 minuten glazuur

7 Minuten Glazuur

Bijgewerkt op

Vintage glazuurrecept uit 1889
Dit recept delen:
Pinterest

0 minuten

0 minuten

7 minuten

0

Leuk weetje

Aunt Babette's Cook BookDit glazuurrecept uit Grootmoederstijd,
komt uit een hele oud Amerikaans kookboekje;
Aunt Babette’s Cook Book.
Gepubliceerd door Bloch Publishing and Printing Company Chicago in 1889.

Wat heb je nodig om 7 Minuten Glazuur te maken?

Ingrediënten

  • 1 Eiwit
  • 3/4 cup Witte basterdsuiker (165 gram)
  • 1 el Ahorn siroop
  • 1/4 tl Wijnsteenbakpoeder
  • 3 el Water
  • 1/2 tl Vanille-merg

Hoe maak je 7 Minuten Glazuur?

    1. Meng alle ingrediënten behalve het vanille-merg in de au bain marie schaal.

       
    2. Plaats de schaal boven het kokende water en roer het glazuur met de pollepel in 7 minuten, of tot het glazuur een licht en luchtige massa, en vormvast is geworden.

       
    3. Draai de hittebron uit en voeg het vanille-merg toe en roer met de pollepel het glazuur nog 1 volle minuut goed door.

       
    4. Decoreer de cupcakes direct met dit glazuur!

       

Categorie:Glazuur / Icing

Smaken:

Bron/Foto: Martha Stewart

2 reacties op “7 Minuten Glazuur”

  1. joelle zegt:

    Lijkt me een super receptje. Maar ik zou deze graag in blauw maken voor de een tractatie op een babyborrel. Kan je aan dit glazuur kleurstof toevoegen?

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo joelle,

      Dit glazuur kun je zeer zeker blauw maken, dit doe je heel eenvoudig door een klein beetje blauwe icing color toe te voegen tijdens het mixen van dit glazuur.

      Wij verkopen in onze webshop Het Zoete Warenhuis twee verschillende kleuren blauwe icing colors;

      Royal Blue en Sky Blue een potje bevat 28 gram pasta en kost €1,95.

      Heel veel bakplezier

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie