Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Vega Vanille Botercreme

Vegan Vanille Botercreme

Bijgewerkt op

Heerlijk luchtige vegan vanille botercreme op basis van plantaardige boter!
Dit recept delen:
Pinterest

8 minuten

0 minuten

8 minuten

4 cup

Heerlijke boter en melk vrije vanille frosting!

Wat heb je nodig om Vegan Vanille Botercreme te maken?

Ingrediënten

Materialen

Hoe maak je Vegan Vanille Botercreme?

    1. Mix op een gemiddelde snelheid de Wajang en Crisco tot een licht en luchtige massa.

      Voeg vervolgens al mixend, beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix de ingrediënten 3 minuten op een gemiddelde snelheid.

       
    2. Voeg het vanille extract en de sojamelk toe en mix de botercreme nog 5 tot 7 minuten tot deze heerlijk luchtig is.

       
    3. Om je frosting mooi wit te krijgen, laat je de laatste 5 minuten nog een klein beetje witte voedselkleurstof mee mixen!

       

Deze veganistische vanille botercreme op basis van plantaardige boter smaakt verrukkelijk bij de vegan chocolade cupcake!

Categorie:Botercreme / Frosting

Smaken:

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

30 reacties op “Vegan Vanille Botercreme”

  1. Marlies zegt:

    ziet er op het plaatje heel mooi uit maar bij mij zag heter tog wat anders uit #helemaalmislukt

  2. Silvy zegt:

    Beste Miss,

    Hoeveel gram is 1 cup minarine en 4 cups poedersuiker
    want er zijn verschillende cups maten ook.
    Hoor het graag van je Miss Baksel.
    Wil ze a.s. zaterdag gaan bakken voor mijn verjaardag :)

  3. Barbara Loyoya zegt:

    Jullie website is echt geweldig. Vind het altijd heerlijk om hier te komen. Alleen wilde ik toch even een kleine opmerking geven de soja minarine is niet veganistisch deze margarine bevat vitamine D en deze is altijd van dierlijke afkomst. Dus een veganist kan dat niet eten. Dacht belangrijk om dat even te melden. Hopelijk vind je het niet erg. xxx

    • Miss Baksel zegt:

      Hoi Barbara,

      Wat raad jij dan aan als vervanging?

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

    • Barbara Loyoya zegt:

      Je kan mijn berichten wissen hoor, want ik snap er niets meer van. De één zegt dat het niet vegan is de ander wel. Ik neem zelf contact op met Alpro. Ik weet dat de d2 plantaardig kan zijn en d4 verzadigde vorm van d2 is. Dus het kan goed zo zijn. Ik wacht mijn email af van Alpro. Je mag mijn berichtjes verwijderen hoor. Of er moet iemand zijn die meer informatie heeft…het is altijd een ramp het boter gedoe :(

  4. Saraberx1 zegt:

    Mijn topping lukt niet!
    Ik weet niet wat ik verkeerd doe..

    • Hallo Sara,

      Wat gaat er precies mis?

      Mix de sojaboter (kamertemperatuur) tot een licht en luchtige massa.

      (Even anders dan in het recept, gebruik nu de mixer ipv pollepel)

      Voeg vervolgens al mixend op een gemiddelde snelheid, schepje voor schepje de gezeefde poedersuiker toe.

      Schraap tussen het toevoegen van de poedersuiker af en toe even met een silicone spatel langs de randen en de bodem van de mengkom om er zo voor te zorgen dat alle ingrediënten goed vermengd worden.

      Zodra de sojaboter en poedersuiker een mooie gladde massa zijn, voeg je het extract en de melk (druppelgewijs) toe.

      Nu zou de botercreme moet lukken.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  5. Hellie zegt:

    Soja boter? die uit een kuipje? de smeerbare?

  6. Jessica zegt:

    Ook bij mij na 2x en alles (al uren! uit de koelkast) op kamer tempratuur maar t blijft schiften en heel vloeibaar :( ( beetje sonde zo van de ingredienten

    • Hallo Jessica,

      Wat jammer dat er tijdens de bereiding iets niet helemaal goed gaat, ik kan me voortellen dat je nu boos en teleurgesteld bent.

      Want inderdaad, dit is natuurlijk zonde van de heerlijke ingrediënten.

      Ik zal vandaag het recept bij langs lopen om te kijken wat er aan scheelt.

      Zodra ik wat weet, laat ik het je natuurlijk direct weten!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  7. Lieve lezers,

    Vandaag heb ik het recept aangepast, omdat bleek dat er bij de bereiding van deze botercreme, wel eens wat mis ging.

    De ingrediënten zijn aangepast, maar de smaak niet, het is nog steeds een heerlijk luchtige veganistische botercreme!

    Lieve groetjes

    Marie-Louise

  8. Lynn zegt:

    Hallo,

    Blijft deze topping ongekoel lang goed?? Of is een ander soort topping hier misschien beter geschikt voor?

  9. Muriel zegt:

    Beste Marie-Louise,

    Heb je misschien een tip waar je Wajang kunt kopen? Is het heel anders dan gewone plantaardige margarine?

    Groetjes Muriel

  10. Muriel zegt:

    Hoi Marie-Louise,

    Dank je wel voor je reactie! Ik heb inmiddels op andere fora gevonden dat je ook AH plantaardige margarine (biologisch) kunt gebruiken. Ik zie bij het recept zowel de wajang als de crisco staan.
    Jouw reactie lijkt erop dat je ipv wajang ook crisco kunt gebruiken? Ik ga de crisco zo bestellen :-) . Eerst even kijken wat je advies voor de melted candy is. Dan bestel ik alles in een keer.

    Lieve groetjes,
    Muriel

  11. Eefke zegt:

    Bestaat er geen alternatief voor die boter creme? Het gedacht alleen al de smaak van boter doet me rillen :-(

  12. Eefke zegt:

    Hoi Marie-Louise,
    Mag ik nog eens proberen of ik hier een antwoordje kan krijgen op m’n vraag?
    Bestaat er geen alternatief voor die boter creme? Het gedacht alleen al de smaak van boter doet me rillen :-( Lust dat dus echt niet hé :-(

    • Hallo Eefke,

      Sorry, jouw vraag is mij helemaal ontgaan.

      Uiteraard zijn er verschillende alternatieven voor botercreme.

      Zo kun je bijvoorbeeld ook een toef spuiten van royal icing, of je cupcakes versieren met chocolade, fondant of marsepein, normaal gesproken smeer je je cupcakes bij deze laatste twee, eerst af met wat botercreme, maar dat kan natuurlijk ook met een dun laagje abrikozenjam.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  13. Marja Rolfes zegt:

    Hoi Eefke,

    Ik ril ook van margarine of boter. Nu heb ik al jaren de boter van Eden, Wedena. Daar zit geen botergeur en geen botersmaak aan, dus super !!! Dat koop je bij een natuurvoedingszaak. In Rotterdam bij Ecoplaza bijvoorbeeld.

    Ik vind het recept voor de cupcakes en voor de botercreme heel leuk! Ik ga het snel eens proberen. Ben allergisch voor melk, ei en nog veel meer dus dit is een goed recept!

    Liefs
    Marja

    • Eefke zegt:

      Hoi Marja,
      Bedankt voor je reactie !
      Maar ik woon in België Antwerpen en dan is Rotterdam wel erg ver weg he :-D
      Maar zal hier eens informeren of ze dat kennen !
      Fijn weekend
      liefs van mij
      Eefke

  14. Ik heb de Alpro klantenservice gebeld en die zeggen dat hun vitamine D gemaakt wordt met behulp van schimmels. Dus dat is dan vegan toch. Maar Wajang is een ander vehaal. In een telefoontje naar hun klantenservice werd mij verteld dat zij hun vitamine D inderdaad uit wolvet halen. En dat is dus niet vegan.
    Bedrijven zetten maar wat op de verpakking. Slechte zaak met die Wajang. Verder fijne recepten hoor!

  15. Sylvie zegt:

    hallo. Kan de Wajang door iets anders vervangen worden? Ik heb dit in België nooit gezien ook niet in de bio winkel . alvast bedankt :-)

    • Hallo Sylvie,

      Wajang is een soort “boter” die gemaakt is van plantaardig vet, je zou de Wajang ook kunnen vervangen voor Soja minarine, dat is Soja boter voor op de boterham, alleen weet ik niet of dat in België te koop is, hier in Nederland wordt het verkocht onder de merknaam Alpro Soja. Eigenloijk komt het er op neer dat je een boter gebruikt zonder dierlijk vet, Krisco kan ook.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  16. Rosa zegt:

    Dit recept geprobeert en hij ligt nu in een spuitzak op te stijven in de koelkast! Hij smaakte goed en ook de structuur is prima! Ben benieuwd straks! Waar kan ik een foto uploaden?

Geef een reactie