Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Vega chocolade botercreme

Vegan Chocolade Botercreme

Bijgewerkt op

Heerlijke chocolade botercreme bereidt zonder roomboter en melk
Dit recept delen:
Pinterest

5 minuten

0 minuten

10 minuten

500 gram

Deze chocolade soja-botercreme smaakt verrukkelijk als garnering op de vegan vanille cupcake!

Wat heb je nodig om Vegan Chocolade Botercreme te maken?

Ingrediënten

  • 1 cup Soja minarine (226 gram)
  • 3,5 cup Gezeefde poedersuiker (385 gram)
  • 1/2 cup Cacoapoeder (128 gram)
  • 50 ml Soja melk (chocolade)

Materialen

Hoe maak je Vegan Chocolade Botercreme?

    1. Klop de soja boter tot deze luchtig is.

       
    2. Voeg de poedersuiker toe en roer deze met de pollepel door de soja boter, zodra de soja boter de poedersuiker volledig heeft opgenomen kun je het mengsel 3 minuten op op gemiddelde snelheid kloppen.

       
    3. Voeg daarna schepje voor schepje de cacaopoeder toe en daarna de chocolade-sojamelk.

       
    4. Klop het geheel vervolgens nog 5 tot 7 minuten tot het helemaal glad en luchtig geworden is.

       

4 reacties op “Vegan Chocolade Botercreme”

  1. Nathalie zegt:

    Ziet er goed uit! Als ik de cacoapoeder vervang voor vanille aroma krijg ik dan een goede vanille botercreme? Ik wil graag een crème met dezelfde structuur als deze namelijk.

    • Hallo Nathalie,

      Dat kan zeker, ik zou dan alleen de hoeveelheid poedersuiker wel aanpassen, je kunt dan het beste de 128 gram cacaopoeder vervangen voor 113 gram poedersuiker en op het laatst de vanille smaakstof toevoegen. En uiteraard de normale sojamelk gebruiken.

      Heel veel bakplezier

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  2. Amanda zegt:

    Hoi hoi,

    ik ga een poging wagen met deze creme. De cacaopoeder, is dat gewoon gezoete? Of bedoel je rauwe cacaopoeder?
    Gr Amanda

Geef een reactie