Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Vanille Botercreme

Vanille Botercreme

Bijgewerkt op

Maak zelf heerlijk smeuige vanille botercreme.
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

0 minuten

15 minuten

0

Smeuïge Amerikaanse vanille botercreme

Wat heb je nodig om Vanille Botercreme te maken?

Ingrediënten

  • 1 cup ongezouten boter (226 gram op kamer temperatuur)
  • 2 cup poedersuiker (220 gram, gezeefd)
  • 3 el melk
  • vanille smaakstof

Hoe maak je Vanille Botercreme?

    1. Roer eerst met de lepel alle ingrediënten goed door elkaar dit om stuiven van het poedersuiker te voorkomen.

       
    2. Daarna kun je met de mixer het geheel in ongeveer 10 minuten op de hoogste stand tot een glad geheel mixen.

       

Categorie:Botercreme / Frosting

Smaken:

Bron/Foto: Onbekend

23 reacties op “Vanille Botercreme”

  1. Wieneke zegt:

    Erg lekkere frosting. Alleen had ik vloeibare boter gebruikt, dat was geen succes. Daardoor was de botercrème vloeibaar geworden.

  2. Quirine zegt:

    Ziet er goed uit, voor hoeveel cupcakes is dit geschikt?

  3. sabine zegt:

    dat vanille extract is dat gewoon vanille suiker of is dat iets anders speciaals?

  4. Jolien zegt:

    Hallo,

    Misschien een domme vraag maar wat is de hoeveelheid van een cup?
    Ik zou deze topping graag een keer willen maken.

    Gr. Jolien

  5. MiniMe zegt:

    Hoi Marie-Louise en Ron,

    Ik moet voor mijn zusje volgende week een aantal cupcakes maken. En deze wil ze volledig gedecoreerd hebben met sprinkels. Maar ik moet ze de avond van te voren maken zodat ze ze de volgende ochtend kan trakteren op haar werk. Nu vroeg ik mij af, zullen de sprinkels uitlopen/ afgeven als ik deze botercreme als basis gebruik. Ik heb vorige week de sprinkels van wendys choice bij jullie gekocht in de kleur zwart wit roze. En indien se kleur kan uitlopen, wat kan ik dan het beste doen zodat ik ze wel de avond van te voren kan maken en ze de volgende ochtend nog even mooi zijn?

    Alvast bedankt!

    Gr. MiniMe

    • Hallo Minime,

      De cupcakes versieren met een mooie toef botercreme is geen probleem, maar ik zou het musketzaad er pas de volgende ochtend overheen sprenkelen.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

      • MiniMe zegt:

        Hoi Marie-Louise,

        Is er geen alternatief waardoor ik het wel de dag van te voren kan besprinkelen. Want ze worden in de avond opgehaald. Ik kan ze dan niet in de ochtend verder afmaken. En het betreft een volledige bedekking met sprinkels. Ook wel frekkle cupcakes genoemd. Dus niet een beetje erover heen gestrooid.

        Gr. MiniMe

      • Hallo Minime,

        Wat een leuk idee freckle cupcakes!

        Ik zou een testrun doen en deze week een freckle cupcake maken en een nacht in de koeling bewaren, zodat je kunt zien hoe ze blijven.

        Het vervelende is dat bij musketzaad de kleur soms uitloopt in de botercreme.

        Ik zal vandaag nog even nadenken over een oplossing en de vraag stellen op onze facebookpagina.

        Lieve groetjes

        Marie-Louise

      • MiniMe zegt:

        Goed idee! Ik zal deze week even een test doen. Misschien is het een idee om de melk weg te laten, zodat er minder vocht in de botercreme zit… Ik ga het proberen!

        Alvast bedankt voor het meedenken en rondvragen!

        Gr. MiniMe

      • Ik heb de vraag ondertussen ook op Facebook gesteld!

        Lieve groetjes

        Marie-Louise

      • MiniMe zegt:

        Hoi Marie-Louise,

        Ik heb gister even een testrun gedaan. Ik heb deze vanillebotercreme gemaakt in 2en gedeeld en bij 1 helft een lepel melk gedaan en de andere gewoon zonder melk. Ik heb daarna de sprinkles op beide botercremes gedaan en afgesloten in een vershouddos in de koeling gelegd. En…. De botercreme zonder de melk werkt het beste. De sprinkles waren nog helemaal droog. Bij de botercreme met melk, begon er een lichte condens te onstaan op de sprinkles. Zag er op zich nog goed uit, maar voelde iets plakkerig/nattig!

        Dus het wordt dit recept maar dan zonder de melk!
        Heel erg bedankt voor het meedenken en je tip om van te voren even een test te doen!

        Gr. MiniMe

  6. lynn zegt:

    wat is een cup ongeveer?

  7. Amanda zegt:

    Kan je inplaats van vanille extract ook vanilla flavour sugar gebruiken? en zo ja, hoeveel gram moet ik daar dan in doen?

    Groetjes Amanda

    • Hallo Amanda,

      Smaak(stof) in welke vorm ook, is toch vaak toevoegen naar smaak,
      Ik zou beginnen met 1 zakje (10 gram) en dan even met een klein lepeltje proeven of je het lekker vindt.
      Je kunt beter met weinig beginnen en later nog wat extra toevoegen.

      Laat je me nog weten hoeveel gram je gebruikt hebt?

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  8. Seyma zegt:

    Hallo,

    Ik wil morgen dit recept uitproberen, echter is het mij onduidelijk hoeveel druppels vanille extract ik moet gebruiken. Kun je eventueel vanillesuiker zakjes gebruiken, zoja hoeveel?

    Alvast bedankt!

    • Hallo Seyma,

      Bij dit recept is het toevoegen van de vanille smaakstof echt naar smaak. De een vindt een tl vanille smaakstof te veel, een ander vindt het juist veel te weinig, gewoon met een klein beetje beginnen en af en toe even proeven of je de smaak oke vindt!

      Uiteraard kun je ook vanillesuiker toevoegen, ook hiervoor geldt begin met een klein beetje.

      Heel veel bakplezier!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie