Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Pistache Botercreme

Pistache Botercreme

Bijgewerkt op

Hartige en toch zoete botercreme!
Dit recept delen:
Pinterest

0 minuten

0 minuten

0 minuten

12 Toefen

Wat heb je nodig om Pistache Botercreme te maken?

Ingrediënten

Materialen

  • Steelpannetje met deksel
  • Dekschaal
  • Mixer
  • Keukenmachine met hak element
  • Pollepel

Hoe maak je Pistache Botercreme?

  • Pistache botercreme maken

    1. Breng de magere melk samen met de pistache nootjes aan de kook.

       
    2. Haal de pan van het vuur en zet de deksel op de pan en laat de pan met inhoud nu een uur staan.

       
    3. Roer in de mengkom de suiker, ei-gelen en bloem tot een massa.

       
    4. Zet de pan met de half en half mix weer op het vuur en breng de mix aan het sudderen.

       
    5. Roer geleidelijk het eigeel-mengsel door de half en half mix.

       
    6. Breng de massa op een gemiddeld vuurtje al roerend in 5 minuten net aan de kook.

       
    7. Roer het vanille extract er door en laat de mix iets afkoelen.

       
    8. Giet de massa in de keukenmachine en hak de mix totdat de nootje fijngehakt zijn.

       
    9. Schenk de pistache massa in een dekschaal en plaats de deksel op de schaal, laat de pistachemix in ongeveer 2 uur afkoelen.

       
    10. Mix in de mengkom op een gemiddelde snelheid de boter tot een luchtige creme.

       
    11. Voeg geleidelijk al mixend de afgekoelde pistachemix toe aan de boter, een kwart cup per keer, waarbij je de volgende cup pas toevoegt als de vorige cup pistachemix volledig opgenomen is door de botercreme.

       

De pistache botercreme kan maximaal 2 dagen van te voren bereidt worden, mits je het luchtdicht en in de koelkast bewaard.
Breng voor je de botercreme gaat gebruiken deze wel weer even op kamertemperatuur en roer hem even goed door!

Categorie:Botercreme / Frosting

Smaken: ,

Bron/Foto: Lily

5 reacties op “Pistache Botercreme”

  1. Astrid zegt:

    Zeer lekker. Maar wat past er goed bij als vulling?

    • Hallo Astrid,

      Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan een hazelnootpasta cupcakevulling.

      Of de cupcakes vullen met de pistache botercreme en voorzien van een mooie toef …lekker veel pistache smaak :-)

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  2. Manasse zegt:

    Past deze crème ook bij chocoladecake? Omdat er bovenaan staat dat het een enigszins hartige crème is..
    Ik wil het gaan combineren met chocoladecakeplak en misschien frambozenjam..

    • Hallo Nadine,

      Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maat chocolade en pistache is een perfecte combinatie, ik zou alleen zelf de frambozen verwisselen voor cranberries omdat die smaak combinatie heel erg goed samen gaat.
      Maar ook dan geldt weer hetzelfde over saka valt niet te twisten.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie