Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Swiss merengue botercreme

Meringue Botercreme

Bijgewerkt op

Swiss Meringue, botercreme zoals ze die maken in Zwitserland!
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

0 minuten

15 minuten

24 toefen

Meringue is een soort schuimgebakje, dat oorspronkelijk uit Zwitserland (Meiringen in kanton Bern) komt.

Wat heb je nodig om Meringue Botercreme te maken?

Ingrediënten

  • 2 cup Zachte ongezouten boter (452 gram)
  • 50 ml Water
  • 1 cup Kristalsuiker (200 gram)
  • 5 Eiwitten (maat L)
  • 1/2 tl Wijnsteenpoeder
  • 2 tl Likeur extract (eventueel)

Materialen

Hoe maak je Meringue Botercreme?

  • Swiss Meringue Maken

    1. Klop de boter tot een gladde massa en zet deze apart.

       
    2. Zet de steelpan op het vuur en verwarm hier het water en 170 gr suiker in.

       
    3. Blijf roeren tot de suiker helemaal gesmolten is.

       
    4. Hierna blijven roeren tot het water gaat borrelen, zet de hittebron laag en plaats de snoep-thermometer in de pan.

       
    5. Klop in de andere beslagkom de eiwitten op een lage snelheid op tot het begint te schuimen, voeg het wijnsteenpoeder toe, voeg daarna beetje bij beetje de rest van de suiker toe en klop het geheel tot een stijve massa.

       
    6. Kook ondertussen het suikerwater totdat het mengsel een hitte bereikt van 120°C bereikt op de snoepthermometer.

       
    7. Laat de temperatuur iets boven 120°C uitkomen, draai de hittebron uit en giet het suikerwater direct in de glazen maatbeker, waardoor de suiker direct zal stoppen met koken.

       
    8. Giet een klein beetje van het suikerwater op de eiwitten en klop ze op laag stand.

       
    9. Voeg daarna langzaam de rest van het suikerwater toe, dan gedurende 2 minuten op de hoogste stand alles tot een mooi geheel kunt mixen.

       
    10. Mix het mengsel daarna op de laagste stand tot het mengsel is afgekoeld.

       
    11. Voeg de boter 1 eetlepel per keer toe aan het eiwit mengsel mix constant op de laagste stand totdat alle boter is toegevoegd.

       
    12. Naar smaak kun je een theelepel extract toevoegen.

       

Categorie:Botercreme / Frosting

Smaken:

Bron/Foto: Annie

Geef een reactie