Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Mascarpone frosting

Mascarpone frosting

Bijgewerkt op

Heerlijke frosting bereidt met Italiaanse Mascarpone
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

0 minuten

15 minuten

12 toppings

Heerlijke frosting bereidt met Italiaanse Mascarpone

Mascarpone is een soort kaas, die voor het eerst voorkwam rond 1600 in Lombardije in Noord-Italië, ten zuidwesten van Milaan.

Er wordt gezegd dat de naam uit “más que bueno” kwam (Spaans voor “beter dan goed”) uit de tijd dat Spanje Italië overheerste.

Mascarpone wordt gemaakt van lichte room (25 % botervet) die door de toevoeging van wijnsteenzuur een dik, rijk, romig en smeerbaar product wordt.

Wat heb je nodig om Mascarpone frosting te maken?

Ingrediënten

Materialen

Hoe maak je Mascarpone frosting?

  • Mascarpone frosting maken

    1. Maak als eerste de kommen, de spatel en de kloppers van de mixer vetvrij met het citroensap

       
    2. Mix vervolgens de mascarpone, de vanille smaakmaker en de suikerbakkerspoeder op een gemiddelde snelheid in 5 minuten zalvig.

       
    3. Mix in de andere kom de slagroom tot stevige pieken.

      (Zodra je stopt met mixen en je trek de mixer omhoog moet de slagroom even blijven staan.)

       
    4. Spatel het zalvige mascarpone mengsel door de opgeklopte slagroom.

       

Direct serveren, deze frosting is beperkt houdbaar.

Categorie:Botercreme / Frosting

Smaken:

Bron/Foto: Debbie

4 reacties op “Mascarpone frosting”

  1. Majanda zegt:

    Wat een leuke pagina is dit! Ik zou dit frosting recept van de week willen maken, maar kan ik ook vanille extract gebruiken ipv vanille pasta?

    • Hallo Majanda,

      Doordat het griepvirus rond waarde op de redactie is jouw vraag even blijven liggen, onze excuses hiervoor :-)

      Uiteraard kun je ipv vanille pasta ook een extract gebruiken, houd er dan wel rekening mee dat een extract synthetisch is en daardoor veel sterker van smaak is.
      Kortom iets minder van gebruiken dan van onze natuurlijke vanille smaakstoffen.

      Liefs Lily

  2. Shane zegt:

    Wat een lekkere recepten! Ik vind vooral die dikkere krullende toppings er leuk uitzien. Is deze topping lekker op de red velvet cupcakes? En kan je de topping op de cupcakes aanbrengen en dan invriezen? Of is de topping dan niet meer lekker na ontdooien?

    Alvast bedankt voor je reactie

    • Hallo Shane,

      Dankjewel voor je complimentje

      Deze mascarpone frosting is zeer zeker aan te raden op Red velvet cupcakes

      Botercreme kun je beter niet invriezen, maar is luchtdicht in een voorraaddoosje in de koelkast zeker twee weken houdbaar.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie