Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Aardbeien Cupcakes met Marshmallow Frosting

Marshmallow fluff frosting

Bijgewerkt op

Superzachte en pluizige botercreme
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

0 minuten

15 minuten

24 volle toefen

Marshmallow fluff pasta is super Amerikaans, een lekker  licht en luchtige zoete spread.

Prima om cakejes, koekjes en taarten mee af te smeren, maar ook gewoon lekker op brood of als dessert of in een shake!

Je vindt marsmallow fluff in de grotere supermarkten in het schap bij de Amerikaanse producten of bij het zoete broodbeleg.

Wat heb je nodig om Marshmallow fluff frosting te maken?

Ingrediënten

  • 450 gram Roomboter (ongezout en op kamertempartuur)
  • 2 cup Gezeefde suikerbakkerspoeder (220 gram)
  • 450 gram Marshmallow fluff

Hoe maak je Marshmallow fluff frosting?

  • Marshmallow fluff frosting maken

    1. Snij de zacht geworden roomboter in kleine dobbelsteentje en mix de boter blokjes vervolgens in de mengkom op een gemiddelde snelheid licht en luchtig.

       
    2. Mix schepje voor schepje een kwart van de suiker bij de romige boter.

       
    3. Schraap met de silicone spatel langs de randen en de bodem van de mengkom.

       
    4. Voeg vervolgens al mixend het volgende kwart van de poedersuiker toe.

       
    5. Schraap na deze toevoeging weer met de spatel langs de bodem en de randen van de mengkom om er zo voor te zorgen dat alle ingrediënten goed met elkaar mengen.

       
    6. Herhaal dit proces nog twee maal met de overige helft van de poedersuiker.

       
    7. Als laatste spatel je de marshmallow fluff door de romige suiker boter totdat alle ingrediënten goed vermengd zijn.

       

Categorie:Botercreme / Frosting

Smaken: ,

Bron/Foto: Krissy

7 reacties op “Marshmallow fluff frosting”

  1. Wendy zegt:

    Deze topping heb ik inmiddels meerdere malen gemaakt, hij is heerlijk! Alleen…. ik heb nog nooit 450 gram fluff gebruikt. Ik gebruik een halve pot op 225 gram boter (dus een hele pot op 450 gram). De fluff weegt namelijk niet heel veel. Volgens mij moet je 3 of 4 potten gebruiken om aan dei 450 gram te komen. Klopt jullie hoeveelheid dan wel?

  2. Bruce zegt:

    Kan dit recept ook met de speculoospasta van Lotus ? 

  3. Muriel zegt:

    Hoi Marie-Louise, kan je ook plantaardige boter gebruiken? Heb je een vegan versie hiervan? Dank je!

  4. eran zegt:

    als ik mijn cupcakes maak met een recept die ik heb gekregen is het precies genoeg voor 12 cupcakes maar ze zijn meestal nadat ze afgekoeld zijn gevuld tot 1 cm onder de rand als ik een vollere cupcake wil kan ik dan de hoeveelheden aanpassen zodat het tot aan de rand of iets hoger wordt wat kan ik het beste doen?

    • Hallo Eran,

      Je zou inderdaad 1/3 deel beslag meer kunenn maken, maar een kuipje van het muffinblik moet je nooit voller vullen dan tot 2/3, hou er ook rekening mee dat hoe meer beslag hoe langer de baktijd.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  5. Larissa zegt:

    Hoe lang kan je deze topping bewaren?

    • Hallo larissa,

      Marshmallow fluff an sich is wel lang houdbaar alleen door dat je er een melkproducty (de roomboter) aan toevoegt wordt de houdbaarheid wat korter,
      deze frosting is mits luchtdicht verpakt in de koeling 2 tot 3 weken houdbaar.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie