Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Lowcarb vanille frosting

Lowcarb Vanille Frosting

Bijgewerkt op

Heerlijke suikervrije en koolhydraatarme vanille botercreme.
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

0 minuten

15 minuten

24 toefen

Koolhydraat arme vanille frosting maken

Wat heb je nodig om Lowcarb Vanille Frosting te maken?

Ingrediënten

  • 1 pakje Instant vanille pudding (suikervrij)
  • 250 ml Zachte roomkaas
  • 1 cup Zware room* (250 ml)
  • 3 tl Sweetener
  • 1 el Room

Hoe maak je Lowcarb Vanille Frosting?

  • Koolhydraat arme vanille frosting maken

    1. Mix op de hoogste stand de roomkaas tot een zachte massa.

      Voeg vervolgens de zware room toe

       
    2. Laat de mixer draaien terwijl je steeds meer ingrediƫnten toe voegt!

      Want het mengsel moet zacht en romig worden.

       
    3. Mix op de hoogste stand de zoetstof en de instant-pudding erdoor.
      Voeg de eetlepel room toe, dit zorgt er voor dat de frosting iets zachter wordt.

       
    4. De frosting is nu klaar om te gebruiken!

       
    5. Zodra je de koolhydraat arme cupcakes hebt voorzien van een mooie toef koolhydraatarme frosting kun je de versierde cupcakes het beste even in de koeling plaatsten zodat de frosting iets kan opstijven.

       

*Zware room is in Nederland niet verkrijgbaar. Het is room met een zeer hoog vetgehalte (35% tot 48%). Zware room wordt in allerlei bereidingen gebruikt en kan ook, net als slagroom stijfgeklopt worden (en wordt daarvoor doorgaans eerst met een derde deel melk verdund).

Wanneer er in de recepten op cupcakesenmuffins.nl gesproken wordt over zware room, kan gewone slagroom als vervanging voor zware room gebruikt worden. Gebruik 1/3 deel meer dan opgegeven. Laat, als de room vloeibaar gebruikt wordt, zo mogelijk een (aan dat derde deel gelijke) hoeveelheid andere vloeistof uit het recept weg.

Categorie:Botercreme / Frosting

Smaken:

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

9 reacties op “Lowcarb Vanille Frosting”

  1. Petra zegt:

    Wat is zware room???

  2. Petra zegt:

    Dank je wel….ben net begonnen met low carb,maar heb zo’n zin in bakken!!
    Iets ipv marsepein of fondant heb je niet wat hierbij past??
    of is fondant beter…hoorde dat het minder zoet is….

  3. Roos zegt:

    Mmm… ziet er lekker uit allemaal. Ik wil een traktatie maken voor de juffen en meester. Ik wil graag een muffin met daar bovenop zo’n mooie witte toef. Wat kan ik dan beter doen? Deze Low-Carb of toch de Merinque. Wat blijft er langer stevig en in vorm? En hoe lang van te voren kan ik dit dan op de muffin doen?

  4. Linda zegt:

    Er bestaat idd een geweldig recept voor suikervrije marsepein!
    250g amandelen
    100 g rijststroop
    1/2 tl geraspte citroenschil

    De amandelen heel fijn malen (bijvoorbeeld in een keukenmachine, een elektrische koffiemolen kan ook prima!) en de rijststroop en de citroenschil door de amandelen roeren. Als de marsepein te droog is nog een eetlepel rijststroop toevoegen.
    Deze marsepein is 6 maanden houdbaar in een afgesloten bakje in de koelkast. Na verloop van tijd verbeterd de smaak!

  5. claudia zegt:

    Wat is suikervrije instant vanille pudding? Is dat custardpoeder?

Geef een reactie