Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Kastanje botercreme maken

Kastanje botercreme

Bijgewerkt op

Makkelijke how to, om met tamme kastanjes een romige botercreme te maken.
Dit recept delen:
Pinterest

25 minuten

0 minuten

60 minuten

500 gr botercreme

kastanje-poppetjes-knutselen-KMaRg1In de herfst kun je er natuurlijk niet om heen, de straten en het bos liggen vol prachtige eikels en kastanjes, waarmee je thuis leuke popjes kunt maken, maar helaas zijn deze kastanjes natuurlijk niet eetbaar.

Gelukkig vind je bij de groenteboer in het najaar heerlijke tamme kastanjes, die je natuurlijk kunt poffen of koken om zo op te eten, maar je kunt de tamme kastanjes ook verwerken in een heerlijke huisgemaakte botercreme.

In deze how to vertel ik je stap voor stap hoe je zelf heel eenvoudig deze heerlijke herst botercreme maakt.

Heel veel kookplezier!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Kastanje botercreme te maken?

Ingrediënten

  • 335 gram Tamme kastanjes
  • 2 cup Suiker (400 gram)
  • 2/3 cup Water (167 ml)
  • 8 Warme eigelen (leg de eieren voor je ze splits eerst 5 minuten in warm water)
  • 1 1/2 cup Roomboter ( in kleine dobbelsteentjes)
  • Vanille smaakmaker

Materialen

  • Keukenpapier
  • Scherp mes
  • Bakplaat
  • Keukenmachine met hakmes
  • Standmixer met ballongarde
  • Steelpannetje
  • Pollepel
  • Snoepthermometer
  • Siliconen spatel

Hoe maak je Kastanje botercreme?

  • Kastanje botercreme maken

    1. Verwarm de oven voor op 220*C.

       
    2. Veeg de kastanjes schoon met wat vochtig keukenpapier. En snij aan de bovenzijde van elke een kastanje een kruis, zodat de stoom kan ontsnappen.

      Op deze manier voorkom je dat ze ontploffen, zelfs nadat ze zijn afgekoeld!

       
    3. Rooster de kastanjes in de oven voor ongeveer 20-25 minuten op een bakplaat.

       

       
    4. Pel zowel de schaal als binnenste huid van de kastanjes af, duw de kastanjes open, zodat je de binnenkant kunt bekijken.

      Het kan gebeuren dat sommige niet meer goed zijn van binnen, gooi deze dan weg.

       
    5. Plaats de  kastanjes in de keukenmachine, voeg vervolgens een beetje van de vanille smaaker toe. vermaal de kastanjes en de vanille smaakmaker tot een fijn poeder.

      Zet de kastanje-vanillepoeder apart.

       
    6. Mix in 8 minuten in de de standmixer met ballongarde, de eidooiers op hoge snelheid tot ze bleek worden.

       
    7. Verhit ondertussen in het steelpannetje het water met de suiker tot 114*C

       

       
    8. Zodra de eidooiers en de suikersiroop klaar zijn giet je al mixend nog steeds op de hoogste snelheid de suikersiroop voorzichtig bij de bleke eidooiers.

      Giet de suikeersiroop langs de rand van de kom bij de eidooiers!

      Let op de mengkom is nu heet! Mix de massa zeker 5 minuten goed door, tot de kom nog warm nog koud aanvoelt.

       
    9. Draai de mixer omlaag tot medium en voeg de boter, een paar blokjes per keer toe aan de suiker ei massa.

      Voeg telkens een paar blokjes boter toe, waarbij je de volgende lading pas toevoegt wanneer de vorige volledig opgenomen is.

       

       
    10. Mix de botercreme nu tenminste 10 minuten tot deze heerlijk romig is.

       

       
    11. Na deze tien minuten spatel je het kastanje-vanille mengsels door de luchtige botercreme creme.

       

Categorie:Botercreme / Frosting

Smaken: ,

Bron/Foto: Tanja

3 reacties op “Kastanje botercreme”

  1. Voor de kids vind je op mamabende.nl een leuke how to om kastanje en eikelpopjes te maken: http://www.mamabende.nl/knutselen-met-kinderen/kastanje-poppetjes/

  2. Tamme kastanjes vind je niet alleen bij de groenteboer maar ook gewoon in het bos.
    Ze zien er anders uit dan de gewone kastanje.
    Dus lekker het bos in vanmiddag en zoek de tamme kastanje.
    ( op de foto een tamme kastanje)

Geef een reactie