Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Karamel Botercreme Frosting

Karamel botercreme

Bijgewerkt op

Recept voor romige karamel botercreme.
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

0 minuten

15 minuten

24 toefen

In 2016 bestaat Cupcakes en Muffins 6 jaar! Wat betekent dat heel veel van onze recepten aan een flinke update toe zijn.

Deze week zijn de twee karamel recepten van de Magnolia Bakery uit New York aan de beurt. Dit botercremerecept verscheen voor het eerst op 13 mei 2011 op onze site.

Deze romige karamel botercreme komt rechtsreeks uit de Magnolia Bakery in New York, met de hoeveelheid botercreme die je met dit recept bereidt kun je 24 cupcakes voorzien van een mooie volle, met een spatel gedraaide toef.

In dit Engel gesproken filmpje kun je precies zien hoe je zelf zo’n mooie authentieke Magnolia Bakery swirl kunt maken.

Wat heb je nodig om Karamel botercreme te maken?

Ingrediënten

  • 1/3 cup Sojaminarine uit een kuipje (75 gram op kamertemperatuur)
  • 1/3 cup Gezouten roomboter (75 gram op kamertemperatuur)
  • 2/3 cup Karamel dessertsaus (167 ml op kamertemperatuur)
  • 1 tl Vanille pasta
  • 4 cups Poedersuiker (440 gram, gezeefd)

Materialen

Hoe maak je Karamel botercreme?

  • Magnolia Bakery Caramel Buttercream

    1. Mix de boter en de sojaboter op een gemiddelde snelheid tot een romige massa.

       
    2. Mix vervolgens de saus en het extract toe aan de romige botermassa.

       
    3. Mix de poeder suiker lepel voor lepel door het karamelboter-mengsel.

       
    4. Schraap met de spatel langs de randen en de bodem van de mengkom om er zo voor te zorgen dat alle ingrediënten goed vermengd worden.

       
    5. Zodra alle suiker is toegevoegd zal de botercreme er wat droog uitzien, voeg daarom een klein beetje melk toe en mix het geheel tot een licht en luchtige creme.

       
    6. Plaats de vochtige theedoek over de mengkom en zet de botercreme nu minstens een kwartier in de koelkast.

      Voor gebruik even goed door roeren met de spatel.

       
    7. Klik hier voor een filmpje met een uitleg (in het Engels) over de Magnolia Bakery botercreme techniek.

       

Magnolia Bakery Caramel Cupcake

18 reacties op “Karamel botercreme”

  1. Margje zegt:

    Ooh, karamel dat is mijn lievelingssmaak! Dit recept wil ik dus echt uitproberen!!! Ik heb alleen nog nooit met soja-boter gebruikt. Is Alpro Soya minarine het goede (ff gezocht op albert.nl)? Is het ook mogelijk margarine of boter te gebruiken ipv sojaboter?

    Ik ben benieuwd!

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo Margje,

      Alpro soja minarine is inderdaad de juiste sojaboter…

      Ik zou alleen wel de combinatie sojaboter en ongezouten roomboter aanhouden, op deze manier wordt zelfgemaakte botercreme het lekkerst.

      In onze webshop Het Zoete Warenhuis verkopen wij ook een kilozak mix voor botercreme voor €5,25, deze mix wordt wel bereidt met “gewone” ongezouten (room)boter, aan deze botercreme van banketbakkers-kwaliteit kun je uiteraard naar smaak karamel extract toevoegen!

      Ik hoop dat ik je vraag zo voldoende heb beantwoord.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  2. Margje zegt:

    Dankjewel voor je antwoord!!! Ik heb al een paar keer vanillebotercreme gemaakt (van roomboter, poedersuiker en zo’n meelmengsel) en dat was wel aardig gelukt. Ik ben benieuwd hoe de combi met soja gaat smaken!

    Groetjes!

    Margje

  3. Laura zegt:

    Hallo!
    Ik wil graag deze topping maken, maar voor hoeveel cupcakes is ie ongeveer? (ik wil toefjes, geen laag zoals opd e foto)
    Wil rond de 20 cupcakes maken..

  4. Marcella zegt:

    Wat bedoelen ze met cup? Hoeveel gram is dat?

  5. Vanessa Sanders-Depoorter zegt:

    Hallo, door wat kan je de Caramac vervangen? Want wij vinden dit hier niet in België. Groetjes Vanessa

  6. Fa Bousa zegt:

    Laila Oem Chahid
    Bij alles wat met karamel te maken heeft moet ik aan jou denken.

  7. Saskia Huis zegt:

    Heerlijk, ben een groot karamel fan!

  8. Lies De Windt. Alsjeblieft, je hemel.

Geef een reactie