Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Eggnog botercreme

Eggnog botercreme

Bijgewerkt op

Heerlijke botercreme met huisgemaakte eggnog
Dit recept delen:
Pinterest

20 minuten

0 minuten

25 minuten

1 1/2 cup

Eggnog ook wel eierpunch genoemd is een cocktail op basis van melk, cognac en een ei.

Dit romige drankje wordt in de Verenigde Staten van Amerika vaak gedronken tijdens de Christmas & Holiday season.

Het recept werd waarschijnlijk al in de 18e eeuw gebruikt door de Engelse aristocratie zij gebruikte cognac als smaakmaker in de Eggnog.

Rond 1800 werd het geïntroduceerd in de Verenigde Staten. Omdat cognac duur was werd vaak gebruikgemaakt van rum.

Dit Eggnog receptje is genoeg voor twee personen (+/- 250 ml), wil je het als drankje gebruiken, steek dan in elk glas nog een kaneelstokje voor extra smaak en om mee te roeren.

Fijne Feestdagen!

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Eggnog botercreme te maken?

Ingrediënten

Eggnog

  • 200 ml Volle melk
  • 2 Eidooiers
  • 2 tl Eiwit
  • 60 ml Room
  • 40 gram Suiker
  • 25 ml Rum (Bacardi)
  • snufje Versgeraspte nootmuskaat

  • 8 el Ongezouten roomboter (112 gram, zacht en op kamertemperatuur)
  • 1 1/2 cup Poedersuiker (165 gram en gezeefd)
  • 1/4 cup Eggnog (60 ml)
  • 1/2 tl Vanille smaakstof
  • 1/4 tl Versgeraspte nootmuskaat
  • Snufje gemalen kaneel
  • Snufje zout

Hoe maak je Eggnog botercreme?

  • Zelf eggnog maken

    1. Breng in het steelpannetje de melk samen suiker tegen de kook aan.

       
    2. Plaats de eidooiers en het kleine beetje eiwit in de blender en voeg al draaiend de warme melk toe.

       
    3. Voeg vervolgens de room en de nootmuskaat toe.

       
    4. Voeg dan de rum toe en laat de blender nog even draaien.

       
  • Eggnog botercreme maken

    1. Mix de zachte boter in 10 minuten licht en luchtig..

       
    2. Stop met mixen en schraap met de siliconen spatel de boter langs de bodem en de zijkanten van de kom.

       
    3. Zet de mixer aan op ene gemiddelde snelheid en voeg beetje bij beetje de gezeefde poedersuiker toe. blijf mixen tot de boter en poedersuiker volledig gemend zijn.

      Schraap af en toe even met de siliconen spatel langs de bodem en de randen van de mengkom zodat alle ingredienten goed mengen.

       
    4. Voeg de overgebleven ingredienten toe (behalve het kaneelpoeder) aan de botercreme en mix de massa tot een luchtige frosting.

       
  • Botercreme rozen spuiten

    1. Vul de spuitzak voorzien van hetv stervormige spuitmondje met de botercreme.

       
    2. Houdt de spuitzak verticaal in het midden boven de cupcake en spuit een klein toefje botercreme in het midden van de cupcake

       
    3. Draai vervolgens al spuitend om dit toefje heen en trek zodra je helemaal rond bent geweest de spuitzak weg.

       
    4. Vul de poedersuikerstrooier met kaneel en bestrooi elke botercreme roos lichtjes met wat kaneelpoeder.

       

Deze frosting bevat alcohol en is dus niet geschikt voor kinderen onder 18 jaar!

Categorie:Botercreme / Frosting

Bron/Foto: Galexi Cupcakes

Geef een reactie