Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Chocoladeslagroom

Chocoladeslagroom

Bijgewerkt op

Recept om zelf heerlijke chocoladeslagroom te maken.
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

0 minuten

15 minuten

340 gram

Zo simpel, maar oh zo lekker. Huisgemaakte chocoladeslagroom.

Een echt must make! En het enige dat je er voor nodig hebt is, ongeklopte koude slagroom, slagroomversteviger, cacaopoeder en koud water.

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om Chocoladeslagroom te maken?

Ingrediënten

Hoe maak je Chocoladeslagroom?

  • Chocoladeslapgroom maken

    1. Zet alle ingredienten klaar en zorg dat de slagroom en het water goed koud zijn.

       

       
    2. Roer de cacao, suiker en het water door elkaar tot een smeuig papje.

       
    3. Schenk de slagroom in de standmixer en voeg de slagroomversteviger bij de slagroom.

       
    4. Voeg het chocoladepapje toe aan de slagroom.

       
    5. Klop de chocoladeslagroom luchtig op.

       
    6. Spatel de chocoroom nog even goed door elkaar en dan is de chocoladeslagroom klaar om te gebruiken.

       
    7. Opgeklopte slagroom is, mits goed afgedekt, in de koelkast nog twee dagen houdbaar!

       

Chocoladeslagroom

Categorie:Botercreme / Frosting

Smaken:

Bron/Foto: Cupcakes & Muffins

4 reacties op “Chocoladeslagroom”

  1. stefanie zegt:

    wat als je geen slagroomversteviger hebt ? Want ik wil deze graag maken maar vind geen in de buurt.. :(

    • Hallo Stefanie,

      Wat je zou kunnen doen om de slagroom wat steviger te kloppen is poedersuiker ipv kristalsuiker te gebruiken.

      Let er dan alleen wel op dat 2 el kristalsuiker meer wegen dan twee eetlepels poedersuiker, ik denk dat je zeker drie eetlepels poedersuiker nodig hebt om dezelfde verhouding van het recept aan te houden.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie