Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Chocolade Monchou Frosting

Chocolade Monchou Frosting

Gepost op

Zacht en Romig!
Dit recept delen:
Pinterest

Ingrediënten

Materialen

  • mengkom
  • mixer
  • siliconen spatel

Neem voor alle materialen ook eens een kijkje in onze webshop!
Het Zoete Warenhuis…Het adres voor de enthousiaste cupcake bakker (m/v)

Bereiding

  • Mix op een gemiddelde snelheid de boter en Monchou tot een romige massa.
  • Voeg de gesmolten chocolade, zout, suikerbakkerspoeder, half en half en vanille toe.
  • Blijf de massa mixen tot het een luchtig en smeerbare frosting is geworden.

4 reacties op “Chocolade Monchou Frosting”

  1. Marion zegt:

    Hallo!

    Ik heb een vraag, Kan ik in plaats van suikerbakkerspoeder ook gewone poedersuiker gebruiken?

    Groetjes Marion

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo Marion,

      Uiteraard kun je in plaats van suikerbakkerspoeder ook gewone poedersuiker gebruiken,

      Maar poedersuiker stuift wel veel meer dan suikerbakkerspoeder, want in sbp wordt gedroogde glucose vermengd. waardoor het werken met sbp de voorkeur heeft aan gewone poedersuiker.

      Je kunt dus gerust poedersuiker gebruiken, maar vergeet het niet te zeven.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  2. Iriss zegt:

    Misschien is dit wel een hele domme vraag, maar wat is half en half?

    • Marie-Louise zegt:

      Hallo Iriss,

      De woordjes half en half zijn een linkje naar onze Tips & Technieken pagina, waar wij uitleggen wat half en half is.

      Half-en-half is een typisch Brussels drankje.Het is een mengeling van witte wijn en Champagne/schuimwijn.
      Het werd naar verluidt toevallig in 1939 uitgevonden in het café Cirio aan de Beurs toen men een tijdelijk tekort had aan Spumante.
      Een andere verklaring is dat half-en-half gewoon de armeluisversie is van Champagne.
      In elk geval, zowel in het Frans als in het Nederlands wordt de drank besteld als un/een halfenhalf.
      Café Cirio (geopend in 1886) werd later nog bekend als één van de stamcafés van Jacques Brel.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie