Buttercream frosting

Buttercream frosting

Bijgewerkt op

Botercreme recept van de Engelse chef Dan Lepard, bekend van de BBC!
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

0 minuten

15 minuten

12 cupcaketoefen

Wat heb je nodig om Buttercream frosting te maken?

Ingrediënten

Hoe maak je Buttercream frosting?

  • Buttercream frosting

    1. Mix 300 gram poedersuiker, de glucose, gecondenseerde melk, vanille extract en zachte blokjes roomboter tot een licht en luchtige creme.

      Voeg vervolgens de zachte blokjes bakmargarine toe.

       
    2. Roer in de tweede mengkom de 200 gram poedersuiker en room bij elkaar.

      Voeg dit mengsel al mixend beetje bij beetje bij creme, blijven mixen tot er een luchtige botercreme ontstaat.

       

       

Deze botercreme blijft mits afgesloten, 2 tot 3 dagen goed op kamertemperatuur!

Categorie:Botercreme / Frosting

Smaken:

Bron/Foto: Dan Lepard

4 Responses to Buttercream frosting

  1. Cobi zegt:

    Hoe krijg je boter cream roze?

  2. Juul zegt:

    Wat is suikerbakkerspoeder?

    • Hallo Juul,

      Suikerbakkerspoeder is poedersuiker met gedroogde glucose.

      Rijk en romig van smaak en met een fijnere structuur dan gewone poedersuiker.

      Een groot voordeel van suikerbakkerspoeder t.o.v. gewone poedersuiker is, dat het tijdens het mixen minder stuift!

      Suikerbakkerspoeder is onder meer geschikt voor het maken van glazuur, om mee te bakken, garneren en om marsepein en fondant op uit te rollen.

      Suikerbakkerspoeder moet je net als poedersuiker voor gebruik even zeven!

      In onze webshop verkopen wij 1 kilo suikerbakkerspoeder voor €3,50!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

We zijn benieuwd naar jouw mening!