Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Bananenpudding botercreme

Bananen Botercreme

Bijgewerkt op

Heerlijk luchtige botercreme op basis van bananenpudding.
Dit recept delen:
Pinterest

15 minuten

0 minuten

15 minuten

12 Toefen

Voor de echte bananenfan!

Luchtige bananenpudding botercreme verrukkelijk als topping op een basiscupcake gevuld met bananenmousse!

Wat heb je nodig om Bananen Botercreme te maken?

Ingrediënten

Hoe maak je Bananen Botercreme?

  • Botercreme maken

    1. Mix op de laagste snelheid de poedersuiker, de  bananenpudding-poeder, zout, vanillesuiker en melk tot een gladde massa.

       

       
    2. Voeg beetje bij beetje de boter toe voeg vervolgens de soja boter toe en mix het geheel in 10 minuten op de hoogste snelheid tot een gladde en zachte creme.

       

       
    3. Maak een schone theedoek nat onder de kraan en wring hem daarna goed uit, wikkel de beslagkom in de vochtige theedoek en zet de botercreme nu eerst een half uur in de koelkast zodat deze op kan stijven.

      Hierna kun je de botercreme gaan gebruiken.

       

9 reacties op “Bananen Botercreme”

  1. Naïma zegt:

    Hallo! Dit recept ziet er zeer smakelijk uit. Alleen ben ik als amateur bakker nog niet zeker van de betekenis van cup… hoeveel ml melk moet ik gebruiken?

    Hartelijk dank,

    Naïma

  2. Sientje zegt:

    Zou ik de instant bananenpudding ook kunnen vervangen voor een andere smaak zoals bijv. aardbei, of framboos of welke smaak ze ook maar hebben van deze instantpudding. Tenminste ik ga ervan uit dat hier gesproken word over die puddingpoeder die je normaal met koude melk bereid.

  3. Wilma zegt:

    Kan de soja-boter vervangen worden door gewone boter?

    Dank je wel

    Groetjes Wilma

    • Miss Baksel zegt:

      Hallo Wilma,

      De combinatie van dierlijk vet en plantaardig vet geeft de botercreme haar zachte, smeuïge en luchtige structuur.

      Mocht je geen sojaboter lusten of er allergisch voor zijn, dan raad ik je aan om Crisco te gebruiken dit is ook een plantaardig vet (shortening).

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  4. Greta zegt:

    Er wordt in de creme ontzettend veel suiker gebruikt. Kan dat ook door iets anders vervangen worden, om toch het zelfde vollume en stevigheid te behouden?
    Vriendelijke groeten,
    Greta

  5. Jojo zegt:

    Hoe kom je aan blokjes crisco? Ik heb potje vloeibare

    Gr jojo

Geef een reactie