Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
After-eight creme

After-eight creme

Bijgewerkt op

Romige vulling en topping voor cupcakes en cakes maken met slagroom en after-eight chocolaatjes.
Dit recept delen:
Pinterest

60 minuten

0 minuten

540 minuten

600 gram

Deze romige topping of vulling van opgeklopte slagroom en after eight chocolade tabletjes is een makkelijk recept en een absoluut aanrader als finishing touch op en in lekkere chocolade- of vanille cupcakes.

Met dit recept maak je ruim 600 gram after eight creme, genoeg om 12 cupcakes te vullen en daarna te voorzien van een mooie cremetoef.

Met deze hoeveelheid kun je ook een taart met een doorsnede van 28 cm vullen met een dikke laag creme.

Deze creme is opgeklopt ook prima in te vriezen, ook als je een vanille biscuit of chocolade biscuit hebt gevuld met deze creme!

Heel veel bakplezier!

Lieve groetjes

Marie-Louise

Wat heb je nodig om After-eight creme te maken?

Ingrediënten

  • 200 gram After-eight chocolaatjes
  • 400 gram Slagroom
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 2 zakjes Slagroomversteviger

Materialen

Hoe maak je After-eight creme?

  • After eight creme maken

    1. Zet alle ingredienten alvast klaar, het werkt veel prettiger wanneer je alles wat je nodig hebt, al afgewogen klaar hebt staan.

       
    2. Snij de after-eight tabletjes in stukjes.

      Op deze manier zullen ze straks sneller smelten.

       
    3. Voeg de stukjes after eight bij de slagroom in het pannetje.

       
    4. Laat de chocolaatjes al roerend, smelten in de slagroom.

       
    5. Laat de room even kort doorkoken.

      Wel blijven roeren!

       
    6. Haal het pannetje van het vuur en laat de creme afkoelen tot kamertemperatuur.

      Zodra de creme genoeg afgekoeld is kan de creme verder afkoelen in de koelkast.

      Het beste is om de creme afgedekt, een nachtje in de koelkast te laten staan.

       
    7. Schenk de koude after-eight room in de mengkom.

      Mocht er een velletje op de room onstaan zijn, geeft dat niks, die lost vanzelf tijdens het mixen op!

       
    8. Voeg tijdens het opkloppen de slagroomversteviger en de vanille suiker toe.

       
    9. Blijf kloppen tot je een heerlijke dikke creme krijgt.

       
    10. Haal de mengkom uit de standmixer en spatel de room nog een keer luchtig door elkaar.

       

After-eight creme

15 reacties op “After-eight creme”

  1. JL ST zegt:

    Nou mam als je toch bezig gaat Sandra Horst

  2. Lijkt me heerlijk en niet moeilijk!

  3. Deborah Van Eldonk-Wijgers

  4. Denise van Son hallo zeg..!!

  5. mariel zegt:

    vraagje… er staat 400 gr slagroom maar hoeveel ml is dat?

    • Hallo Mariel,

      Op de meeste pakjes of bekers ongeklopte slagroom staat ook vaak de hoeveelheid in grammen afgedrukt.
      Voor dit recept is het echt belangrijk dat je de slagroom weegt, omdat de verhouding van de ingredienten cruciaal is voor een goed eindresultaat.

      Maar mocht je het willen weten, zet dan je maatbeker op de weegschaal zet deze aan zodat je maatbeker 0 gram weegt en schenk je maatbeker dan vol tot 400 gram op de weegschaal, dan weet je voor de volgende keer hoeveel ml je nodig hebt en blijft het recept kloppend.

      Heel veel bakplezier,

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  6. Marie11e zegt:

    Hoi, ik heb de after eight/slagroom mix nu koel staan. Morgen gaat hij in de chocolade cake…. Vraagje waarom wordt de suiker en de slagroom versteviger toegevoegd? De mix is al vrij zoet dus is het mogelijk alleen wat vanille toe te voegen?

    En tja kan het zonder de slagroom versteviger gemaakt worden of is de creme dan niet stabiel?

    • Hallo Marie11e

      Het zakje vanillesuiker voeg je toe, omdat wanneer je dit niet doet, de creme echt heel heftig is van smaak, deze kleine hoeveelheid (+/-10 gram) zorgt voor net dat kleine beetje zoetigheid in de anders zo heftige chocolade en munt smaak.

      De slagroomversteviger wordt toegevoegd omdat anders de creme echt te slap zal wezen.

      Heel veel bakplezier

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie