Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Aardbeien botercreme recept

Aardbeien Botercreme

Bijgewerkt op

Heerlijke botercreme bereidt met aardbeien!
Dit recept delen:
Pinterest

5 minuten

0 minuten

10 minuten

12 toefen

Heerlijke botercreme voor op de aardbeien cupcakes!

Wat heb je nodig om Aardbeien Botercreme te maken?

Ingrediënten

Hoe maak je Aardbeien Botercreme?

  • Botercreme recept met verse aardbeien

    1. Mix de koude roomboter dobbelsteentjes op een gemiddelde snelheid in 10 minuten zalvig.

       
    2. Schep met de spatel de gezeefde poedersuiker en aardbeistukjes door de boter.

       
    3. Zodra alle poedersuiker goed opgenomen is door de boter kun je de botercreme op een lage snelheid tot een mooie en gladde creme kloppen.

       

Voeg meer poedersuiker toe als de botercreme te dun is, voeg meer aardbeien toe als de botercreme te dik is!

Categorie:Botercreme / Frosting

Smaken:

Bron/Foto: Petit Chef

37 reacties op “Aardbeien Botercreme”

  1. Mrskiedis3 zegt:

    Wat word er bedoelt met 1 cup???

  2. Jasmijndaalman zegt:

    hij is super lekker dat laagje

  3. nisha zegt:

    Hoeveel is 1 cup aardbeien is dat 225 ml ??

    • Hallo Nisha,

      1 cup staat gelijk aan 250 ml, wat betekent dat je je maatbeker tot het 250ml streepje kunt vullen met stukjes aardbei.

      Maar ik heb het recept ondertussen even aangepast en 1 cup aardbeien is ongeveer 150 gram.

      Heel veel bakplezier!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  4. Ageeth zegt:

    De smaak is lekker, maar hij is veel te dun, heb er al 50 gram meer poedersuiker ingedaan.
    Nu maar even inde koelkast gezet om te stijven, hoop dat dat helpt.

    • Ron zegt:

      Hallo Ageeth,

      Ik ben heel benieuwd hoe de botercreme geworden is.

      Het is altijd handig om extra poedersuiker bij de hand te hebben, als de massa te nat wordt!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

      • Ageeth zegt:

        De smaak was heerlijk, maar ik kon er geen toef van maken, want hij bleef vrij dun.

  5. Nora zegt:

    voor hoeveel cupcakes is het ongeveer

    • Hallo Nora,

      Onder de foto staan 4 kleine icoontjes (mixer, oven, zandloper en bord met mes en vork)

      dmv deze icoontjes geven wij globaal aan hoelang de (voor)bereiding duurt en het aantal cupcakes, muffins of zoals in dit geval toefen je uit het recept kunt halen.

      Met de hoeveelheid botercreme kun je 12 cupcakes voorzien van een mooie toef.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  6. Margareth zegt:

    Ik had deze gemaakt samen met mijn dochter als traktatie op school. Ze waren super goed gelukt. Véél lekkerder dan met smaakstof. Het was ook stevig genoeg, zelfs de volgende dag nog.

  7. Margareth zegt:

    hoe lang kan je dit in de koelkast bewaren?

  8. Bibischke zegt:

    Zojuist heb ik deze botercreme gemaakt en het lijkt me dat de boter geen binding maakt met de aarbeien. Het is precies aan het schiften.
    Nu zit het in de ijskast om wat op te stijven. Hopelijk wordt dit straks een goed mengsel. Wat zou ik verkeerd gedaan hebben?
    De recepten op deze site zien er allemaal zo heerlijk uit. Ik ga er zeker nog uitproberen!

  9. Bibischke zegt:

    Helaas, het is mij niet gelukt om deze aardbeien botercreme te redden. Deze was totaal onsamenhangend.
    De chocoladepasta botercreme daarentegen was perfect!
    Bedankt voor het héérlijke recept!

  10. Anh zegt:

    Hallo, kan je ook gewoon normale aardbeien gebruiken of moeten ze bevroren zijn?

    • Hallo Anh,

      Om de botercreme goed stevig te krijgen is het absoluut handig om diepvries aardbeien te gebruiken.
      De aardbeien kunnen daarna rustig in de botercreme ontdooien.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  11. Anh zegt:

    kan je ook normale poedersuiker gebruiken? of alleen gezeefde?

  12. nonnie97 zegt:

    kun je de botercreme een dag van te voren maken en dat hij de dag daarna nog steed lekker en mooi is??

    xoxo Evangeline

    • Hallo Nonnie,

      Jazeker dat is geen probleem, zolang je de botercreme maar luchtdicht in een voorraad doosje in de koelkast bewaard,
      je zult de botercreme voor gebruik wel even goed moeten door roeren, omdat deze waarschijnlijk wat hard zal wezen.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  13. Kun je deze al even voor gebruik maken?

  14. Kun je dit ook gebruiken voor je taart on die ermee inte smeren?

  15. daisy zegt:

    hoi ik maak de aardbeien botercreme met aardbeienjam is super handig en erg lekker

    • Ron zegt:

      Hoi Daisy,

      Dat is het leuke van het namaken van recepten, je kunt er altijd je eigen draai aan geven!

      Hoeveel aardbeienjam heb je door de botercreme gedaan?

      Groetjes Ron

  16. Marieke Wevers zegt:

    Ik lees hierboven dat bij vele mensen de botercreme te dun was, dit waren berichten van 2013. Ik ben benieuwd of dit nog steeds zo is, of dat deze nu goed stevig is?

    En als je de aardbeien in zijn geheel meemengt krijg je dan geen stukjes in de botercreme. Of is het verstandig deze voor die tijd in de blender fijn te maken?

    Groeten Marieke

    • Ron zegt:

      Hallo Marieke,

      Ik heb dit recept opnieuw bekeken en gemaakt en daarna de ingredienten en het recept aangepast.
      De botercreme wordt nu niet meer dun :-)

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  17. Marieke Wevers zegt:

    Hallo,

    Ik heb hem gemaakt. Erg lekker vind ik zelf. Hij is alleen beetje klonterig, hoe krijg ik dit weg?

    Gr Marieke

    • Ron zegt:

      Hallo marieke,

      Dit zou kunnen komen door de stukjes aardbei. Of de boter moet langer mixen, als je de boter 10 minuten mixt wordt deze heerlijk zalvig.

      Leuk om te lezen dat je hem zo lekker vond.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  18. Emma zegt:

    Ik heb al die ingrediënten gekocht, voor NIKS! Het is gewoon een drap geworden en ik ben echt boos, wat is dit voor een onzin? Ik ben de hele dag bezig geweest met mijn zus en we kunnen het vervolgens niet op onze cupcakes doen omdat het een drap is. Het lijkt net kots. Ik heb er al heel veel poedersuiker bijgedaan, hielp niet. Ik had precies de juiste hoeveelheid van de ingredienten erin gedaan maar dit is gewoon een rot recept! Zonde van mijn geld want kan het vervolgens weggooien. Heel fijn hoor.

    • Hallo Emma,

      wat ontzettend vervelend dat het jullie niet gelukt is om deze overheerlijke frosting te maken.

      Wij hebben deze botercreme zelf al meerdere malen gemaakt en zoals je bij de reactie’s kunt lezen onze andere lezer(s)essen ook en hij lukt echt goed en is heerlijk van smaak en structuur.

      Ik kan niet precies zeggen wat er nu dan toch fout gegaan kan zijn, maar ik kan mij goed voorstellen dat jullie hiervan balen.

      Het recept is echt 100% ok, wie weet lukt het de volgende keer wel!

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  19. Inge zegt:

    Ik heb hem ook gemaakt een keer met verse aardbeien en die mislukte (schiften). Daarna met diepvriesaardbeien en bevroren, maar.. die ging ook schiften!! Toen echter niet opgegeven en gezocht op internet hoe ik dat ongedaan kan maken. Heel simpel: door de kom in een bak met warm water te zetten en vervolgens te blijven mixen tot het weer 1 glad geheel is. En dan snel in de koelkast! Je kan deze botercreme ook goed invriezen. Dat bracht bij mij de schifting overigens wel weer terug, maar door dezelfde truc weer ongedaan gemaakt. De smaak was verder goed en de structuur daarna ook weer. Ik denk dat het vocht van de aardbeien die bezig zijn met ontdooien is gaan schiften (het was warm weer). Morgen ga ik hem weer maken, maar met verse aardbeien. Dit keer gelijk met de kom in een bak warm water ;) . Ik gebruik hem trouwens als vulling in een biscuittaart, dus hij hoeft bij mij ook wat minder stevig te zijn (doe er ook wat minder poedersuiker in, anders vind ik hem te zoet).

  20. Bobo zegt:

    Moet je ook nog botercreme poeder erbij doen?

    • Hallo Bobo,

      Nee dit is een zogenaamd vanaf nul recept en daar gebruik je geen mixen bij, waar je wel op moet letten bij dit recept is dat je goed lang mixt, dit omdat het lijkt te gaan schiften, maar daar moet je gevwoon even doorheen mixen.

      Liefs Lily

  21. mascha zegt:

    Hoi Lili

    Het was heerlijk wel had ik zelf iets veranderd aan recept nl ik had verse aardbeien gebruikt die heb ik een dag van te voren gepureerd en in de diepvries gedaan dag erna beetje ontdooid en eerst de poedersuiker toegevoegd goed gemix en dan pas de gepureerde aardbeien toegevoegd dan de andere helft van de poedersuiker zodat het steviger werd en dat werd het, het was perfect heerlijk

Geef een reactie