Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
7 Minuten Frosting

7 Minuten Frosting

Bijgewerkt op

Bereid in een paar minuten tijd een heerlijke luchtige frosting
Dit recept delen:
Pinterest

0 minuten

0 minuten

7 minuten

250 gram

Super makkelijk en super snel, cupcake frosting in 7 minuten!

Wat heb je nodig om 7 Minuten Frosting te maken?

Ingrediënten

  • 1 1/2 cup Suiker (300 gram)
  • 2 el Suiker
  • 2/3 cup Water (167 ml)
  • 2 el Ahornsiroop
  • 6 Eiwitten (maat L op kamertemperatuur)

Materialen

Hoe maak je 7 Minuten Frosting?

    1. Meng de suiker met het water en de ahorn siroop in de pan, breng de massa op een gemiddeld vuurtje al roerend aan de kook.

       
    2. Blijven roeren totdat de suiker volledig is opgelost.

       
    3. Klop ondertussen in een mixer met meedraaiende mengkom op een gemiddelde snelheid de eiwitten, totdat er zachte pieken ontstaan.

       
    4. Voeg al mixend de overgebleven 2 eetlepels suiker toe aan het eiwit.

       
    5. Zet de mixer op de laagste snelheid en zodra de siroop-massa kookt, draai je de hittebron uit en schenk je de siroop langzaam en voorzichtig aan de zijkant langs de wand van de mengkom bij de stijfgeklopte eiwitten.

       
    6. Draai de snelheid van de mixer weer op naar gemiddeld en mix de massa in 7 minuten of totdat deze helemaal afgekoeld is.

       
    7. Gebruik de frosting direct.

       

9 reacties op “7 Minuten Frosting”

  1. Fabiƫnne zegt:

    Hoi allemaal,

    Ik zie vaker dat er in recepten ahornsiroop wordt gebruikt.
    Maar ik kan dit in de winkels in Nederland nooit vinden, dus mijn vraag is, waar kopen jullie dit?

    Alvast bedankt!

  2. Inge zegt:

    Ahorn siroop is wel degelijk wat anders dan Golden Syrup! Ahorn siroop is verkrijgbaar bij natuur- en reformwinkels zoals Ekoplaza en De Tuinen.

    • Hallo Inge,

      Wat fijn dat je me op deze fout in mijn reactie wijst.

      Ahorn siroop en Golden syrop zijn inderdaad twee totaal verschillende siropen.

      Ahorn siroop wordt verkregen uit het sap van de Maple tree, welke voornamelijk n Canada groeit , deze siroop is erg dun.

      En Golden syrop wordt verkregen uit het sap wat overblijft na het bewerken van suikerriet. Golden syrop is een wat dikkere stroop

      Golden syrop wordt onder andere verkocht bij de grotere supermarkten

      en Ahorn siroop wordt inderdaad verkocht bij reformwinkels en de wat luxere groente, fruit en noten winkels.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  3. Marijke zegt:

    Wordt deze frosting ook hard, of blijft hij zacht? En kan het ook in de koelkast zoder dat het hard wordt?

  4. Monique zegt:

    Ahornsiroop wordt nu ook onder de naam ahornsiroop bij de AH XL verkocht.

  5. Iris zegt:

    kan je deze frosting ook zonder ahornsiroop maken?

Geef een reactie