Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!
Botercaramel Cupcakes

Botercaramel

Bijgewerkt op

Superzachte cupcake topping
Dit recept delen:
Pinterest

10 minuten

0 minuten

30 minuten

250 gram

Wat heb je nodig om Botercaramel te maken?

Ingrediënten

  • 125 gram Vanille fudge blokjes
  • 100 ml Ongeklopte slagroom
  • 100 gram zachte gezoute roomboter

Materialen

  • Snijplank
  • Steelpannetje
  • Schilmesje
  • Pollepel
  • Mengkom
  • Garde

Hoe maak je Botercaramel?

    1. Snijd de fudgeblokjes in kleine stukjes en stop ze in het steelpannetje.

       
    2. Schenk de slagroom erbij en verwarm de massa al roerend tot de fudge stukjes volledig gesmolten en opgenomen zijn in de slagroom.

       
    3. Draai de hittebron uit en laat de fudgeroom afkoelen.

       
    4. Klop in de mengkom de boter met de afgekoelde fudgeroom tot een romige caramelboter.

       

De botercaramel blijft luchtdicht in een voorraaddoosje ongeveer een week goed.

Categorie:Toppings

Smaken: ,

Bron/Foto: Stephan

Nog meer Toppings

Er zijn geen andere recepten in deze categorie

7 reacties op “Botercaramel”

  1. FCupcake zegt:

    Deze ga ik zeker proberen lijkt me echt heerlijk!

  2. swaan zegt:

    Voor hoeveel cakejes is het ongeveer? wel heel lekker! x

  3. anne zegt:

    heb hem net gemaakt, bij mij werd de topping heel stroperig? maar hij is wel lekker

  4. Ushi zegt:

    is deze wel te bewerken in/met een spuitzak?

Geef een reactie