Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!

Tips & Technieken


Cupcakes maken

perfecte-cupcake

10 Tips om de Perfecte Cupcake te Bakken

Volg deze 10 tips en je bakt thuis de perfecte cupcake!

Au Bain-Marie

Au Bain Marie

Chocolade moet je au bain marie laten smelten. Maar wat is dat en hoe doe ik dat?

Baktijd

Baktijd

Zorg voor een goedwerkende kookwekker of timer op je telefoon

Bakvormpjes vullen met beslag

Bakvormpjes vullen met beslag

Vier manieren om het beslag gelijkmatig te verdelen over de bakingcups.

Boter op kamertemperatuur

Boter op kamertemperatuur

In het recept staat zachte boter, maar de boter staat nog in de koelkast, wat nu?

Rasp je boter als deze niet op kamertemperatuur is

Boter raspen wanneer deze niet op kamertemperatuur is

Ben je vergeten de boter uit de koelkast te halen? Geen nood met dit handige baktrucje.

Boter wegen

Boter wegen

1 theelepel, 12 eetlepels, 2 cups boter, hoeveel is dat in grammen?

Zelf Cake Bloem maken voor luchtige Cupcakes

Cakebloem maken

Heerlijke luchtige cupcakes door deze simpele truc!

Controleren of de cupcakes gaar zijn

Controleren of de cupcakes gaar zijn

Hoe controleer je er of je cupcakes, cakes of muffins echt gaar zijn?

Maatpannetjes

Cup hoeveelheden

In de recepten van cupcakesenmuffins.nl wordt gebruik gemaakt van cups, maar hoeveel is 1 cup?

Cupcakes vullen

Cupcakes vullen

Cupcakes met een verrassing binnenin!

Cupcakes, cakes en taarten invriezen

Cupcakes, cakes en taarten invriezen

Hoe kun je je cakes, cupcakes en taarten het beste invriezen? In deze baktip leggen wij dat uit.

Eieren op kamertemperatuur

Eieren op kamertemperatuur

In het recept staat eieren op kamertemperatuur, maar het doosje eieren staat nog in de koelkast, wat nu?

Eieren splitsen

Eieren splitsen

Eiwit is een basis ingredi├źnt van bijvoorbeeld Royal Icing

Fahrenheit naar Celcius

Fahrenheit naar Celsius

Handige tabel waarin we de graden Fahrenheit hebben omgerekend naar graden Celsius.

Het verschil tussen een cupcake en een muffin

Het verschil tussen een cupcake en een muffin

Een korte uitleg over het verschil tussen een cupcake en een muffin.

Hoeveelheden, Temperaturen en Baktijden

Hoeveelheden, Temperaturen en Baktijden

Kort overzicht van de hoeveelheid beslag en baktijd bij de verschillende muffinblikken

Zelf karnemelk maken

Karnemelk maken

Geen karnemelk in huis terwijl het recept er om vraagt, geen nood met dit simpele baktrucje.

Luchtige Cupcakes en Muffins

Luchtige Cupcakes en Muffins

Bak luchtige Cupcakes en Muffins door gebruik te maken van de juiste soort bakpoeder.

Maatlepel hoeveelheden

Maatlepel hoeveelheden

In de recepten van cupcakesenmuffins wordt gesproken over 1 el van dit en 1 tl van dat, maar hoeveel is dit nu precies?

Vanillesuiker

Vanillesuiker maken

In veel recepten van cupcakesenmuffins.nl wordt gebruik gemaakt van vanillesuiker, maar kun je dat ook zelf maken?

Verschillende Soorten Room

Verschillende soorten room

Wat is nu het verschil tussen halfroom en zware room?
En waar gebruik je het voor?

Bakvormen voorbereiden

Waar kan ik het beste mijn cupcakes of muffins in bakken?

Wat is de beste manier op cupcakes of muffins te bakken? In deze tip leggen wij dat uit.

Waarom gaan er eieren in het cupcakebeslag?

Waarom gaan er eieren in het cupcakebeslag?

Welke functie heeft een ei nu eigenlijk precies tijdens het bakken van cupcakes?

Waarom laat de baking cup los?

Waarom laat de baking cup los?

Waarom laten de papieren cupcakevormpjes los wanneer de cupcakes volledig afgekoeld zijn?

Waarom moet het bloem gezeefd worden?

Waarom moet het bloem gezeefd worden?

In deze baktip leggen wij uit waarom je het bloem altijd even moet zeven.

Waarom moeten de ingredienten op kamertemperatuur zijn?

Waarom moeten de ingredienten op kamertemperatuur zijn?

Bakrecepten zeggen bijna altijd dat de ingredienten op kamertemperatuur moeten zijn, in deze baktip leggen wij uit waarom!

Waarom verkleuren mijn bakvormpjes tijdens het bakken?

Waarom verkleuren mijn bakvormpjes tijdens het bakken?

Gebruik altijd vetwerende bakingcups of strooi wat rijst in het muffinblik.

Waarom wordt er een snufje zout toegevoegd aan (cup)cakebeslag?

Waarom wordt er een snufje zout toegevoegd aan (cup)cakebeslag?

Omdat zout in een zoet beslag werkt als smaakversterker.

Waarom zakken de stukjes tijdens het bakken naar de bodem?

Waarom zakken de stukjes tijdens het bakken naar de bodem?

Handig baktrucje die er voor zal zorgen dat de toegevoegde stukjes tijdens het bakken niet naar de bodem zullen zakken.

Waarom zakken mijn cupcakes in?

Waarom zakken mijn cupcakes in?

Waarom zakken mijn cupcakes direct na het bakken in? In deze baktip leggen wij dat uit!

Waarom zijn mijn cupcakes zo klef?

Waarom zijn mijn cupcakes zo klef?

Waarom krijgen mijn cupcakes een wat kleverige top zodra ze afkoelen of wanneer ik ze een een dag later uit het tupperwaredoosje haal?

Welke temperatuur bij welke oven

Welke temperatuur bij welke oven

Welke stand of temperatuur stel ik in op mijn oven?

Zelfrijzend bakmeel maken

Zelfrijzend bakmeel maken

Heb je geen zelfrijzend bakmeel in huis? Dit maak je heel eenvoudig zelf.

Cupcakes Versieren

decoratietips

10 Creatieve Cupcake Decoratie Technieken

Met deze tips decoreer je binnen afzienbare tijd je cupcakes net zo mooi als de professionals!

fondant bloemen

Bloempjes maken van fondant

Bloesembloempjes maken van fondant

Botercreme Gras Techniek

Botercreme Gras

Een zacht grasbedje maken bovenop cupcakes

Chocolade Cupcake met tweekleurige botercreme

Botercremetoef met verschillende kleuren

De mooiste toefjes in de prachtigste kleurcombinaties!

Calla lelie van fondant of marsepein

Calla lelies van fondant of marsepein

Ongelofelijk elegant en super makkelijk om te maken!

1M Swirl Toef Techniek

De klassieke toef – Botercreme toef

De klassieke toef een mooie en heel gemakkelijke botercreme toef!

Eetbare lijm maken

Eetbare lijm maken

Zelf eetbare lijm maken

Fondant bewaren

Fondant bewaren

Restantjes fondant of marsepein kun je heel eenvoudig bewaren voor een volgende keer.

Fondant kleuren

Fondant kleuren en smaak toevoegen

Hoe voeg je smaak of kleur toe aan fondant of marsepein?

Witte botercreme maken

Hoe maak ik witte botercreme?

Met dit simpele trucje wordt je botercreme stralend wit!

kleuren-mengen

Kleuren mengen

Meng de icing colors voor een prachtig kleurenpalet!

Modeling Paste

Modeling Paste of Gum paste

Tylose wordt gebruikt om fondant harder en steviger te laten worden. ´╗┐

spuitzak_vullen

Spuitzak Vullen

De beste manier om een spuitzak te vullen, zonder te knoeien.

Verschillende Spuitmondje

Verschillende Spuitmondjes

De mooiste toefjes maak je zelf!

Waarom smelt mijn fondant van mijn cupcakes af?

Waarom smelt mijn fondant van mijn cupcakes af?

Waarom smelt het fondant altijd van mijn gedecoreerde cupcakes af?

Zelf jam maken als cupcake vulling

Zelf jam maken als cupcake vulling

Heerlijke frisse vulling voor cupcakes