Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!

Cupcakes maken: Karnemelk maken

Zelf karnemelk maken

1 reactie


Geen karnemelk in huis terwijl het recept er om vraagt, geen nood met dit simpele baktrucje.

Deze Tips & Technieken delen:
Pinterest

In sommige van onze recepten gebruiken wij karnemelk in plaats van gewone melk, dit doen we meestal als we ook baksoda (natriumbicarbonaat) in een recept gebruiken.

Baksoda reageert op het zuur uit o.a. karnemelk. En zorgt voor extra luchtige cupcakes.

Maar mocht je nu geen karnemelk in huis hebben dan kan je door gebruik te maken van dit kleine baktrucje, het recept toch maken.

  • 1 theelepel citroensap of blanke azijn
  • 250 ml halfvolle melk

Schenk 1 theelepel citroensap of blanke azijn in een maatbeker en schenk hier tot de 250 ml-lijn halfvolle melk bij.

Roer het citroensap of de azijn door de melk en laat het mengsel 5 minuten staan, de melk ziet er na 5 minuten gestremd uit en is klaar voor gebruik!


Een reactie op “Karnemelk maken”

  1. wat een handige tip. Dankjewel.

Geef een reactie