Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!

Cupcakes decoreren: Zelf jam maken als cupcake vulling

Zelf jam maken als cupcake vulling

Geen reacties


Heerlijke frisse vulling voor cupcakes

Deze Tips & Technieken delen:
Pinterest

Jam wordt veel gebruikt als cupcakevulling, het wordt natuurlijk nog lekkerder wanneer je je huisgemaakte cupcakes vult met je zelf gemaakte jam.Zelf jam maken als cupcake vulling

Onder het kopje cupcake vullingen op onze recepten pagina vindt je diverse recepten om zelf jam te maken, van een heerlijke aardbeienjam tot abrikozenjam, voor elke smaak en gelegendheid hebben wij wel een jam recept!

Pectine

  • Koop het fruit op het juiste moment. De smaak is beter, het is goedkoper en het fruit is voldoende rijp. Onrijp fruit bevat nog geen pectine. Overrijp fruit bevat weinig pectine.

Soda

  • Zorg voor hygiĆ«ne. Zet de met soda gewassen en met kokend water uitgespoelde potjes op een schone doek, samen met het andere materiaal zoals lepels enz.

Wassen

  • Was het fruit zorgvuldig en laat het daarna goed uitlekken.

Pan

  • Gebruik vooral geen te kleine pan of ketel. Als vuistregel kunt u ervan uitgaan dat het mengsel fruit + Geleisuiker of Geleipoeder ten hoogste de helft van de pan mag vullen.

Kooktijd

  • Breng de massa in een open pan onder af en toe roeren aan de kook en laat alles gedurende de aangegeven kooktijd flink borrelend doorkoken.
  • De aangegeven kooktijd begint op het moment dat de massa flink borrelt en het borrelen niet meer door roeren met een houten lepel ongedaan gemaakt kan worden.
  • Begin dus niet te vroeg af te tellen.

Schuimspaan

  • Schuim de massa na het koken af.

Juiste jampot

  • Zet de potten voor het vullen op een natgemaakte doek, ze kunnen dan niet knappen. Sluit de potten onmiddellijk na het vullen, tenzij anders aangegeven in de recepten.
  • Potten met schroef- of Twist-offsluiting zijn zeer geschikt.
  • Voor afsluiting nooit deksels van zacht plastic of glas.
Bron: van Gilse Suiker

Geef een reactie