Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!

Cupcakes maken: Waarom zijn mijn cupcakes zo klef?

Waarom zijn mijn cupcakes zo klef?

1 reactie


Waarom krijgen mijn cupcakes een wat kleverige top zodra ze afkoelen of wanneer ik ze een een dag later uit het tupperwaredoosje haal?

Deze Tips & Technieken delen:
Pinterest

Waarom krijgen mijn cupcakes een wat kleverige top zodra ze afkoelen of wanneer ik ze een een dag later uit het tupperwaredoosje haal?

De kleffe toplaag onstaat doordat de suiker in de cupcake vocht aantrekt.

Je moet je cupcakes nooit helemaal luchtdicht in een tupperware doosje bewaren, als je cupcakes nog niet volledig afgekoeld zijn. Ook al voelt je cupcake afgekoeld aan, de kern kan nog wel warm zijn, ook de minste warmte kan in een luchtdichte omgeving zorgen voor condensatie.

Door deze condensatie kunnen de bakvormpjes loslaten en deze condensatie zorgt ook voor de kleffe toplaag.

Ook de luchtvochtigheid in de keuken of kamer kan zorgen voor een kleffe toplaag, zorg, zeker tijdens de zomermaanden, voor een goede ventilatie in de keuken of kamer.

Wat zeker kan helpen is de kleverige cupcake te bestuifen met een laagje poedersuiker. De suiker zal het vocht zonder enig gedoe absorberen. En je toplaag is bijna direct minder klef.

Mocht je cupcake nu super kleverig zijn, maar de bakingcup blijft gewoon zitten, maak je dan geen zorgen, smeer je cupcake af met een laagje Nutella of botercreme en versier deze dan met fondant of marsepein of versier je cupcake met een prachtige botercreme swirl. Niemand die merkt dat je cupcakes wat klef zijn!


Een reactie op “Waarom zijn mijn cupcakes zo klef?”

  1. naert yvette zegt:

    Wat een prachtige site !
    En zo nuttig !
    En al die creme soorten voor op de cupcake…..

    DANK U WEL !

Geef een reactie