In verband met onze leegverkoop en de start van onze nieuwe webshop, kan het zijn dat uw bestelling iets vertraging oploopt.

Cupcakes maken: Waarom zakken de stukjes tijdens het bakken naar de bodem?

Waarom zakken de stukjes tijdens het bakken naar de bodem?

Geen reacties


Handig baktrucje die er voor zal zorgen dat de toegevoegde stukjes tijdens het bakken niet naar de bodem zullen zakken.

Deze Tips & Technieken delen:
Pinterest

Het is ons allemaal wel eens overkomen, tijdens het bakken van een cake, cupcakes of muffins, dat de toegevoegde stukjes chocola of fruit, tijdens het bakken naar de bodem zakken en helemaal niet zoals op het plaatje bij het recept, mooi verdeeld door de cake zitten.

Gelukkig is er een heel handig baktrucje die er voor zal zorgen, dat de toegevoegde stukjes fruit, stukjes chocolade, de nootjes of rozijnen tijdens het bakken niet naar de bodem zullen zakken.

Bloem!

Doe de stukjes die je toe wilt voegen aan je beslag in een apart schaaltje en voeg een lepel bloem toe, roer de bloem goed door de stukjes, zodat elke stukje fruit of elke nootje, bedekt wordt met een dun laagje bloem.

Daarna kun je als laatste de bebloemde stukjes door je beslag heen spatelen.

Door het bloemlaagje blijven de stukjes op hun plaats zitten zonder dit bloemlaagje, zakken ze tijdens het bakken langzaam naar de bodem.


Geef een reactie