Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!

Cupcakes maken: Waarom wordt er een snufje zout toegevoegd aan (cup)cakebeslag?

Waarom wordt er een snufje zout toegevoegd aan (cup)cakebeslag?

Geen reacties


Omdat zout in een zoet beslag werkt als smaakversterker.

Deze Tips & Technieken delen:
Pinterest

In elke recept staat het wel, voeg een snufje zout toe, maar waarom eigenlijk? Het zijn toch zoete baksels!

Dat klopt, maar zout is een smaakversterker en zorgt er voor dat de smaak die jij aan je baksel geeft helemaal tot zijn recht zal komen.

Een leuk testje om te zien wat zout als smaakmaker nu eigenlijk doet, is het eten van een stukje tomaat met en zonder een ietsiepietsie zout.

Het stukje tomaat zonder zout smaakt prima, niets aan de hand, maar het stukje tomaat waar je iets zout overheen gestrooid hebt, zal veel intenser smaken, de smaak van de tomaat komt volledig tot zijn recht.

En dat is ook zo bij onze recepten, de vanille-, amandel- of kersensmaak komt echt naar voren.

Let er natuurlijk wel op dat wanneer je langdurig te veel of te weing zout binnen krijgt,
dit schadelijk kan zijn voor je gezondheid.

 

 


Geef een reactie