Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!

Cupcakes decoreren: Waarom smelt mijn fondant van mijn cupcakes af?

Waarom smelt mijn fondant van mijn cupcakes af?

Geen reacties


Waarom smelt het fondant altijd van mijn gedecoreerde cupcakes af?

Deze Tips & Technieken delen:
Pinterest

Uren heb je in de keuken gestaan, je hebt heerlijke huisgemaakte cupcakes gebakken, de cupcakes gevuld met je favoriete cupcakevulling en afgesmeerd met een gladde laag botercreme.

Daarna heb je je cupcakes versierd met een mooie gladde fondanttopper en daar een paar lieve, stoere of grappige geboetseerde figuurtjes op vast geplakt met wat eetbare lijm.

Maar wanneer je je cupcakes de volgende dag wilt serveren is de fondanttopper half gesmolten en je figuurtjes zijn ingestort.

Hoe kan het dat je fondant gaat smelten op je cupcakes of op je taart?

Het antwoord is heel simpel, vocht!

Bewaar je gedecoreerde cupcakes nooit in een afgesloten voorraaddoosje in de koelkast. Er kan dan condensatie onstaan in het doosje, waardoor je fondant onherroeplijk gaat “zweten”.

Ook kan de botercreme, jam of pasta waarmee je je cupcakes hebt afgesmeerd te vochtig zijn.

Zorg altijd voor een stevige botercreme, een goed ingedikte jam of Nutella zoals wij bij onze cupcakefun how to’s vaak gebruiken.

Bewaar je prachtig versierde cupcakes in de kast op een schaal of groot bord, luchtig afgedekt met wat aluminium folie tot je ze gaat serveren.


Geef een reactie