Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!

Cupcakes maken: Waarom gaan er eieren in het cupcakebeslag?

Waarom gaan er eieren in het cupcakebeslag?

Geen reacties


Welke functie heeft een ei nu eigenlijk precies tijdens het bakken van cupcakes?

Deze Tips & Technieken delen:
Pinterest

Welke functie heeft een ei nu eigenlijk precies tijdens het bakken van cupcakes?

  • Emulgator: Eieren bevatten lecithine, wat er voor zorgt dat olie en water met elkaar binden. Een ei werkt dus eigenlijk als een soort lijm
  • Luchtigheid: opgeklopt eiwit zorgt voor volume en luchtigheid in je cupcakes. zoals in ons Nesquick cupcake recept.
  • Smeuigheid: Eieren bevatten een vet die er voor zorgt dat cupcakes heerlijk smeuig worden.
  • Kleur: Eieren geven kleur aan cupcakes, wanneer je het hele ei gebruikt zullen je cupcakes prachtig goudbruin bakken, maar wanneer je alleen het eiwit gebruikt zoals in ons witte cake cupcake recept, krijg je veel wittere cupcakes.

Hoe je een ei splits in eidooier en eiwit leggen we uit in onze tip Eieren splitsen.


Geef een reactie