Cupcakes maken: Verschillende soorten room

Verschillende Soorten Room

Reageren uitgeschakeld


Wat is nu het verschil tussen halfroom en zware room? En waar gebruik je het voor?

Deze Tips & Technieken delen:
Pinterest

Er zijn verschillende soorten room op de markt:

Soort room

Vetgehalte

Viscositeit

Gebruik

Half room 10 – 18% Goed schenkbare room Koffieroom
Room 18 – 28% De viscositeit verschilt naar gelang de productieomstandigheden Koffieroom, voor fruit, puddings, desserts, sausen, soepen, enz.
Slagroom 28 – 35% Tamelijk vloeibaar en goed schenkbaar Vullingen en decoraties
Zware room* 35 – 45% Heeft een hoger vetgehalte dan slagroom, met als gevolg een stevige room na het opkloppen Zelfde gebruik als slagroom
Dubbele room* minimum meer dan 45% Zeer viskeuze en moeilijk schenkbare room. Fruit, pudding en desserts
  • * Zware room en dubbele room zijn in Nederland niet verkrijgbaar. Het is room met een zeer hoog vetgehalte (35% tot 48%). Zware room wordt in allerlei bereidingen gebruikt en kan ook, net als slagroom stijfgeklopt worden (en wordt daarvoor doorgaans eerst met een derde deel melk verdund).
  • Wanneer er in de recepten op cupcakesenmuffins.nl gesproken wordt over zware room, kan gewone slagroom als vervanging voor zware room gebruikt worden. Gebruik 1/3 deel meer dan opgegeven. Laat, als de room vloeibaar gebruikt wordt, zo mogelijk een (aan dat derde deel gelijke) hoeveelheid andere vloeistof uit het recept weg.

 

 


Je kunt een reactie achterlaten met je facebook account.