Nazomer opruiming: Kortingen van 20% tot zelfs 70%!!! Op=Op!

Cupcakes maken: Verschillende soorten room

Verschillende Soorten Room

Reageren uitgeschakeld


Wat is nu het verschil tussen halfroom en zware room? En waar gebruik je het voor?

Deze Tips & Technieken delen:
Pinterest

Er zijn verschillende soorten room op de markt:

Soort room

Vetgehalte

Viscositeit

Gebruik

Half room 10 – 18% Goed schenkbare room Koffieroom
Room 18 – 28% De viscositeit verschilt naar gelang de productieomstandigheden Koffieroom, voor fruit, puddings, desserts, sausen, soepen, enz.
Slagroom 28 – 35% Tamelijk vloeibaar en goed schenkbaar Vullingen en decoraties
Zware room* 35 – 45% Heeft een hoger vetgehalte dan slagroom, met als gevolg een stevige room na het opkloppen Zelfde gebruik als slagroom
Dubbele room* minimum meer dan 45% Zeer viskeuze en moeilijk schenkbare room. Fruit, pudding en desserts
  • * Zware room en dubbele room zijn in Nederland niet verkrijgbaar. Het is room met een zeer hoog vetgehalte (35% tot 48%). Zware room wordt in allerlei bereidingen gebruikt en kan ook, net als slagroom stijfgeklopt worden (en wordt daarvoor doorgaans eerst met een derde deel melk verdund).
  • Wanneer er in de recepten op cupcakesenmuffins.nl gesproken wordt over zware room, kan gewone slagroom als vervanging voor zware room gebruikt worden. Gebruik 1/3 deel meer dan opgegeven. Laat, als de room vloeibaar gebruikt wordt, zo mogelijk een (aan dat derde deel gelijke) hoeveelheid andere vloeistof uit het recept weg.

 

 


Reacties zijn gesloten.