Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!

Cupcakes decoreren: Fondant bewaren

Fondant bewaren

Geen reacties


Restantjes fondant of marsepein kun je heel eenvoudig bewaren voor een volgende keer.

Deze Tips & Technieken delen:
Pinterest

Vaak heb je na het decoreren van cupcakes wel wat fondant of marsepein over, dit hoef je echt niet weg te gooien! Je kunt het gewoon bewaren voor een volgende keer.

Maar het is wel heel belangrijk dat je het fondant of marsepein luchtdicht en droog bewaard.

Benodigheden

Werkwijze

  • Kneed het stukje fondant (of marsepein) tot een bal en druk de bal iets plat, hierdoor kun je de bal makkelijker in huishoudfolie wikkelen.
  • Wikkel het fondant strak in het huishoudfolie, zorg er voor dat er geen lucht blijft zitten tussen het fondant en het folie.
  • ┬áLeg het in folie gewikkelde stukje fondant in het ziplockzakje en “rits” het zakje dicht. Zorg tijdens het dichtritsen van het zakje dat alle lucht uit het zakje is!
  • Kijk op de verpakking van het fondant wat de uiterste houdbaarheidsdatum is en schrijf deze op het zakje.
  • Leg het zakje in de trommel en sluit deze goed af.

De volgende keer dat je gaat decoreren met fondant of marsepein, hoef je het stukje alleen weer even uit de verpakking te halen en zacht te kneden.


Geef een reactie