Onze webshop is deze zomer & herfst gesloten, de nieuwe webshop gaat binnenkort online!

Cupcakes maken: Eieren op kamertemperatuur

Eieren op kamertemperatuur

2 reacties


In het recept staat eieren op kamertemperatuur, maar het doosje eieren staat nog in de koelkast, wat nu?

Deze Tips & Technieken delen:
Pinterest

Bij bijna elk recept staat het wel, zorg dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn.

Wanneer alle ingredienten dezelfde temperatuur hebben, zullen ze beter met elkaar vermengen.

Meestal moet je de eieren een uur voor je gaat bakken uit de koelkast halen , zodat ze op kamertemperatuur zijn wanneer je gaat bakken, maar wat als je dit nu vergeten bent?

Geen nood met dit simpele baktrucje.

Plaats de eieren 5 tot 10 minuten in een kom met heet  (niet kokend heet) water en daarna zijn de eieren klaar voor gebruik!


2 reacties op “Eieren op kamertemperatuur”

  1. Janneke zegt:

    Gebeurt mij ook regelmatig dat ik ze vergeet.
    Dan doe ik de juiste hoeveelheid in een kommetje, kluts ze los en dan even 10 sec. in de magnetron. Bij een grote hoeveelheid nog eens 5 sec. erbij. Gaat prima.

Geef een reactie