In verband met onze leegverkoop en de start van onze nieuwe webshop, kan het zijn dat uw bestelling iets vertraging oploopt.

Cupcakes maken: Bakvormpjes vullen met beslag

Bakvormpjes vullen met beslag

4 reacties


Vier manieren om het beslag gelijkmatig te verdelen over de bakingcups.

Deze Tips & Technieken delen:
Pinterest

Om er voor te zorgen dat elke bakingcup een gelijke hoeveelheid beslag krijgt zijn er een viertal manieren op de cups te vullen met beslag.

Om om er voor te zorgen dat je cupcakes gelijkmatig garen en allemaal even groot/hoog worden is het heel handig om je muffinblik op een (digitale) weegschaal te zetten terwijl je de bakingcups vult. Het ideale afgewogen beslag gewicht ligt tussen de 38 en 40 gram per bakingcup.

Benodigdheden

  • ijslepel
  • maatlepel
  • eetlepel
  • spuitzak
  • weegschaal

Hoe doe je het?

Methode 1

Vul de spuitzak met beslag en knijp in elk vakje en gelijk portie beslag.

Methode 2

Schep met een maatpannetje in elk vakje een afgemeten hoeveelheid beslag.

Methode 3

Schep met een eetlepel in elk vakje een gelijke hoeveelheid beslag.

Methode 4

Verdeel het beslag met behulp van een ijslepel over de vakjes van het muffinblik.


Met dank aan Wilton.com voor de foto’s


4 reacties op “Bakvormpjes vullen met beslag”

  1. Naomi74 zegt:

    Ik vul mijn cupccake vormpjes eigenlijk altijd met een souitzak,echt superideaal!, maar nu las ik ergens dat als je hoge cupcakes wilt hebben het niet met een spuitzak moet vullen om dat dan “luchtigheid” eruit gaat, klopt dit?

    • Hallo Naomi,

      Daar heb ik nog niet echt over gehoord, zolang je beslag luchtig is en je dit met een spuitzak verdeeld over de kuipjes van de cupcaketray, lijkt me dat geen probleem.

      Zelf werk ik altijd met een ijslepel/cookiescoop, de normale voor het standaard muffinblik en de kleine voor het mini muffinblik, een volle lepel is dan genoeg.

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

  2. Carin zegt:

    Waarom zakken mijn cupcakejes en cake altijd in !

    • Hallo Carin,

      Wat vervelend dat je cupcakes en cakes steeds inzakken, dit kan door verschillende oorzaken komen;

      Je beslag is te dun
      Teveel boter of olie gebruikt
      Te hoge oven temperatuur
      De oven geopend is tijdens het bakken
      Een te korte baktijd
      Te snel is afgekoeld (op de tocht heeft gestaan)

      Op ons Tips & Technieken pagina vindt je de tip:
      10 tips om de perfecte cupcake te bakken

      Volg deze 10 tips en je bakt thuis de perfecte (cup)cake!

      Ik hoop dat je wat aan deze info hebt,

      Lieve groetjes

      Marie-Louise

Geef een reactie